Noutăți

Intrebare de baraj: Ar trebui conditionat dreptul la vot de macar 10 clase absovite? Tu ce spui?

Democrația,  asa cum este ea astăzi,  e doar o mare mascarada. În realitate, sistemul a gândit totul in asa fel incat permanent sa fie o masa needucata de manevra pe care, manipuland-o, sa se poată opune alegătorilor care gândesc.

Pentru a elimina orice suspiciune, subliniez ca nu consider cu nimic mai bun PNL-UL sau USR-UL decât PSD-UL. Toți sunt din punctul meu de vedere în aceeași categorie…

Revenind la sistemul de vot, indiferent cine este câștigătorul alegerilor, ne putem pune o întrebare de bun simt: este normal sa își exercite dreptul la vot un cetățean care habar nu are unde este situata România pe harta sau care nu poate numi 3 nume de miniștri sau parlamentari romani? Este normal sa aibă dreptul la vot un om care nu știe ce e UE sau NATO? Nu, nu este normal, și cu toate astea, acest sistem păgubos de vot este promovat în toată lumea, cu un singur scop: sa le permită papusarilor din umbra sa își atingă obiectivele mizerabile prin manipularea oamenilor needucați.

Ia imaginați-vă cum ar fi dacă politicienii ar trebui sa se adreseze unor votanți informați și suficient de inteligenți încât sa nu poată fi aburiți cu o punga cu ulei și zahar sau cu promisiuni fără acoperire. Ce credeți ca s- ar întâmplă?  În primul rand partidele  ar fi nevoite sa aibă pe liste doar oameni valoroși și morali, pentru ca altfel nu ii va mai vota nimeni. Iar atunci când ai oameni valoroși și morali la butoane, lucrurile vor merge mai bine pentru toți,  inclusiv pentru cei care nu au avut dreptul sa ii voteze. Asta este marele paradox!

Așadar,  va intreb: Ar trebui condiționat dreptul la vot de măcar 10 clase sau liceul absolvit? Voi ce credeti?

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

31 Comments on Intrebare de baraj: Ar trebui conditionat dreptul la vot de macar 10 clase absovite? Tu ce spui?

 1. mihai constantin // 12 decembrie 2016 at 10:05 // Răspunde

  Da, e normal.Dar eu am 59 ani si doar 8 ani de scoala generala…

 2. Stimate Dle Roxin, chiar doriti sa desfiintati parlamentul si guvernul peste noapte:))? Daca trece legea, ce prosti-/institutii ale statului vor mai functiona asa de bine ca pina acum?

 3. Cristina Parvu // 12 decembrie 2016 at 11:56 // Răspunde

  DAAAAAAAAAAA!
  As opta pentru 10 clase, sa nu se spuna ca suntem ultra radicali.

 4. Eu sunt deacord cu asta. Nu mi se pare normal ca cineva care e in puscarie sa poata vota odata ce au incalcat legea. Ca isi aleg oamenii lor si ei o duc bine.

 5. fara indoiala,dar si asa asi avea dubii. sistemul de dezinformare functioneaza foarte bine si fara o documentare prealabila,majoritatea oameniilor tot nu stiu ce si pe cine sa aleaga! cei din umbra,se pricep extrem de bine la manipulare si dezinformare

 6. Dreptul de vot e un drept universal si nu trebuie conditionat

 7. „Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”(Mark Twain)… Dar ca toata lumea sa fie multumita, trebuie sa voteze toti cei cu drept de vot. Este un drept, care nu poate fi luat pe baza educatiei.Fiecare este liberul sau arbitru.

 8. exemplu de democratie : in Romania , minoritatile , in afara de dreptul de vot pe care il are fiecare cetatean al tarii , ei mai au un drept in plus !!! – desigur este vorba de cei 17 -18 deputati care , sunt nominalizati de minoritati si care la un vot … normal ” inclina balanta … unei minoritati si o fac majoritara … ca asa e legal ” . asa e in statul de drept . dar legile sunt facute de EI cu NEDREPTATE . deci nu se respecta proportia . dar e bine – o simtim pe pielea noastra de 27 de ani de capitalism . asa ca cel mai bine in Romania este sa fii minoritar . majoritarul si majoritatea nu conteaza . apoi la vot nu participa doar partidele ci si uniunile . vezi u d m r .

 9. un dac inca liber // 12 decembrie 2016 at 15:31 // Răspunde

  Daca s-ar schimba ceva prin votul nostru sau ar conta , nu ne -ar mai lasa sa votam “Democratia” e doar pentru cei prosti……

 10. Poate nu zece clase, dar o testare simpla, referitoare la subiect, cred ca e obligatorie. Altfel de ce nu ar participa la vot si copiii, care uneori sunt mult mai informati decat multi alegatori maturi.

 11. România poate fi iubită şi cu 4 clase elementare Daniel Roxin ! Gândeşte-te la ţăranii analfabeţi din sec XVIII÷XIX÷XX care-şi iubeau sincer ţara, obiceiurile strămoşeşti cu toate valorile seculare şi ancestrale fără să ştie măcar cum arată vreo hartă de orice fel. Şi mulţi dintre ei au făcut chiar şi sacrificul suprem pt viitorul nepoţilor.
  Numărul de clase absolvite şi gradul de informare nu reflectă decât nivel INSTRUCŢIEI personale, care trebuie coroborată OBLIGATORIU cu CARACTERUL şi PATRIOTISMUL persoanei respective. Altfel, în lipsa acestora, un om foarte instruit poate deveni chiar periculos pt. propria lui ţară trădând-o cu profesionalism chiar şi printr-un simplu vot ! Avem atâtea cazuri recente…
  Personal cunosc cazuri concrete al unor persoane care cantitativ şi calitativ au şcoală extrem de multă dar care, fără să clipească, ar ceda pe nimic străinilor Roşia Montană , pădurile sau portul Constanţa dacă ar obţine în schimb mari avantaje personale ! Şi pt. acestea ar vota fără remuşcări orice politician trădător şi arghirofil.
  Din păcate, nu de oameni instruiţi duce lipsă astăzi România, ci de POLITICIENI CARE SĂ-ŞI IUBEASCĂ ŢARA. Pt. că NU poţi să vinzi sau să batjocoreşti ceva/pe cineva ce iubeşti foarte mult indiferent de preţ. În vremurile actuale caracterizate tot mai accentuat prin pragmatism şi materialism exacerbat combinate letal cu bulversarea completă a valorilor autentice ce ne definesc ca popor şi conglomerat spiritual, prin modul anost şi insipid de predare al istoriei în şcoli, completată de lipsa eticii, axiologiei şi moralei, prin dezinformare şi cenzură, astăzi şcoala în sine nu rezolvă problema votului ! Absolut deloc !

 12. Evident NU. Bogat, sarac, prost, destept, cult, necult, calitatea de cetatean e aceeasi!
  Apoi patalamaua, NU poate fi un criteriu petru NIMIC, intr-o lume libera. Poti sa ai studii peste studii si sa fii un prost, iar ticalos fara probleme. Poti sa nu ai scoala si sa gandesti corect sau sa ai caracter. Cine sa stabileasca cine are si cine n-are dreptul sa voteze? Simtitorii in urina? Cine are dreptul sa stabileasca cine e moral si cine nu? Bolsevicii de tip nou? Eugenistii bolnavi psihic?
  De altfel asemenea idei demente le gasim la “tinerii talambi si drestati”. Nu avea scoala turma aia de latrai sorosisti? N-au scoala leprele alea numite multa vreme “intelectualii tarii”? Deci ce criterii sunt astea?
  Mai incet cu vreajeala asta penibila care nu arata decat a FRUSTRARE INTELCTUALA! Si-apoi se stie, “ca duci o lupta colosala cu prostul care are scoala”.

 13. NU
  Oare de ce cea mai mare democratie a lumii,SUA (exceptand perioada lui ‘Comunity Organizer’) are sistemul de electori?
  Pentru ca toate statele sa aiba reprezentanti, astfel incat si cei din Alasca sa aiba reprezentare, pt ca ce au nevoie cei din Alasca nu corespunde cu nevoile celor din zomna calda a Californiei.
  Deci cine ii mai reprezinta pe cei fara studii care pot fi mai intelepti decat inteligentii cu peste 10 clase. (Mai greu gasesti un intelept decat 100 de inteligenti)

  Si mai e ceva, marea majoritate trece prin facultate fara sa inteleaga esenta vietii ce se regaseste in morala si credinta crestina, ci chiar mai rau, si modestia se indeparteaza de ei si se cred dumnezii usor de manevrat.
  Cati cu studii sunt de accord ca casatoria homosexualilor si cati fara studii?
  Vedeti si istericalele studentilor americanii care n-au inteles nimic din alegerile din SUA.

 14. Nu e corect! Părinții mei au avut doar cîte 7 clase dar vă asigur că erau (tata) și sînt încă și azi mai breji decît mulți absolvenți de facultăți făcute la apelul bocancilor!
  Ar merge eventual un test de cultură civic și politică, asemănător sau identic cu cel de dobîndire a cetățeniei !
  La urma urmei trebuie să ne cîștigăm și reconfirmăm drepturile aferente cetățeniei!

 15. Poate ar trebui stabilite niste criterii de selectie a partidelor.
  Asa cum pomul bun se cunoaste dupa roade asa si partidele care au fost in parlament dupa legile date , iar cele care nu au acces inca la putere,
  dupa program.
  Deci e important sa se popularizeze crezul partidelor, altfel votezi ca cei din America cu sustinatorii casatoriei homoxesualilor, USR.

  Exemplu de criterii:
  – morala crestina (vezi cele 10 porunci)
  – dragostea de tara
  – vanzarea pamantului strainilor
  – vanzarea bogatiilor tarii
  – taierea padurilor
  – casatoria homosexualilor
  – traditii
  – credinta
  – istoria
  – corporatii internationale , versus companii romanesti.
  – arestarea patronilor romani ce fac loby versus privilegi dupa lobiul strain.
  Bineinteles ca un ateu sau musulman are alte criterii.

 16. Nu. Nivelul de inteligenta nu este dat de nr. de clase absolvite. Amintiti-va de Moromete care intelegea politica mai bine decat multi cu multa scoala. N-ati vazut absolventi de 10-12 clase care nu mai stiu sa citeasca nu mai vorbim de formularea unor fraze coerente? Am vazut chiar absolventi de facultati cu pareri politice cel putin extravagante de nuanta rasista, fascista, comunista. Nu cred ca exista vreun criteriu prin care sa-i elimini pe unii de la dreptul de vot (exceptie cei iresponsabili)

 17. NIMENI SI NIMIC NU POATE INGRADII UN DREPT CONSTITUTIONAL AL ORICARUI CETATEAN. Daca o tinem tot asa vom ajunge sa ne intrebam daca cei cu 4 sau 8 clase au dreptul sa respire. Consider ca acesta intrebare nu ar fi trebuit, nici macar gandita. Cu tot respectul.

 18. cetateanul turmentat // 13 decembrie 2016 at 9:01 // Răspunde

  Numai drepturi vreti! Dar obligatiile ca cetateni cand vi le asumati?
  Conform constitutiei Art 23 Dreptul la invatatura este asigurat, de ce nu- l exercita fiecare cetatean? Si nu poti da vina ca in copilarie nu ai avut conditii, pentru ca, poti sa-ti finalizezi studiile obligatorii si dupa ce implinesti 18 ani, prin progrsmul A doua sansa.
  Deci , ar trebui o selectie in acest sens, si nu mai dati exemplu democratia occidentala, uitati-va si la democratia antica, exp, GRECIA ca de acolo vine ideea.

 19. Ar trebui sa fie obligatoriu pentru toți

  • Alta idee aberanta si antidemocratica. Cum i-am raspuns cuiva mai inainte, la alta idee insa, si aici raspunsul este acelasi, dreptul NU eset obligatie. Daca obligi, nu mai e un drept.
   Apoi votul obligatoriu ar fi culmea bataii de joc la adresa cetateanului LIBER! Momentul votului este tocmai expresia exercitarii puterii cetateanului! Deci cum sa calci in picioare cetateanul, tarandu-l la urna,exact in momentul in care puterea ar trebui sa fie la el? Un fel de “cetateanule, vino si exercita-ti puterea ca altfel te ia mama dracu!” Asat ar fi o culme a ticalosiei.
   Apoi cum poti obliga cetateanul liber sa iasa din casa ca sa voteze, cand pana si angajatul are dreptul la greva? Cum poti sa opresti cetateanul LIBER sa prostesteze fie si prin neprezentare?
   Si-apoi, ce sens are sa tarasti la vot, oameni care NU vor sa voteze, nu au cu cine, sau nu ii vad rostul, sau nu stiu cu cine sa voteze? Doar pentru a-ti bate joc vot,obligandu-i pe unii sa puna o stampila aiurea? La vot vin cei interesati sa voteze, si asta e un lucru bun. Cei care nu vin, chiar nu au de ce sa se lamenteze sau sa oracaie dupa legi discriminatorii aberante, imaginandu-si ca ei sunt aia destepti.

   • cetateanul turmentat // 13 decembrie 2016 at 20:59 // Răspunde

    Domnule! Esti aerien.
    Orice drept naste obligatii si orice obligatie naste drepturi.
    Vai de cetatea ai caror cetateni au numai drepturi fara obligatii.

 20. nu poti sa conditionezi dreptul la vot decat daca conditionezi si taxarea/impozitarea si respectarea legii pe acelas ALGORITM.
  daca nu are 10 clase de unde sa stie omul ca e interzis sa treci pe rosu la semafor? sau ca nu ai voie sa dai in cap la altul? sau … daca nu are 10 clase evident ca nu are capacitatea sa castige banii necesari pt plata amenzilor/taxelor/impozitelor.

  il scutesti ded obligatii legale si le interzici sa voteze (ca la cei fara discernamant). altfel …
  pana la urma inteligenta nu se manifesta in doctoratele facute (sunt oameni cu 8 clase mult mai inteligenti decat alti dotorre d`ai nostrii (ca de licentiati nici nu se mai pune problema).

  prost sau destept este tot cetatean si are si el drepturi (daca tot are obligatii).

 21. cetateanul turmentat // 13 decembrie 2016 at 21:24 // Răspunde

  “Orice cetățean de sex masculin peste 18 ani putea participa la corpul principal democratic al Atenei antice şi putea vota. Deşi toţi aveau drept de vot, un grup a fost exclus din acest proces electoral – idioţii, care erau păstraţi în afara politicii.

  Deci, cine era considerat un idiot în Atena antică? Practic, un idiot era un om total nepotrivit să dețină o funcție publică. Putea fi inofensiv, dar el era needucat și avea o gândire lentă; de aceea el nu putea vota.”

 22. Apai,vorba Vladimirescului;,,ce avem noi in comum cu grecii”?
  sau ,mai pe romaneste;,,ce are sula cu prefectura!?”Intotdeauna cei prinsi cu arma in mina in spatele frontului au fost executati…chiar si moral!Simplu,,macte habet”!Un drept este un drept si este scris!Nu-l discuti cu nimeni,nici cu UE,nici cu NAT(I)O,nici cu presedintele Romaniei.Cu nimeni!Cind se da o lege si o acceptati,dreptul vostru dispare…pa!Daca oamenii nu s-au prezentat la vot este o problema,insa este dreptul lor sa considere ca ar fi o problema!,,Transformati ruina aceasta intr-un cuib de viespi!Numai un nebun sau un copil nestiutor, ar indrazni sa strice un cuib de viespi”,ar fi spus generalul Flavius Aetius ,soldatilor sai,dezamagiti de starea unei fortarete, in fata invaziei hunilor si a aliatilor acestora.Si a cistigat ,,Batalia Natiunilor”!

 23. problema nu se pune asa domnule, de ce sa intrebam daca ar fi bine sa voteze doar nu stiu ce categorie de cetateni.Cel mai bine ar fi sa nu aibe voie sa candideze nici un cetatean care este sau a fost condamnat, iar cei care sunt cercetati sa nu mai beneficieze de imunitate parlamentara. Daca ar fi asa atunci nu ar mai conta cate clase are cel care voteaza.

 24. Ar fi indicat să se înlocuiască “democraţia reprezentativă” cu “democraţia participativă” … Politicienilor (şi tuturor celor care au tangenţă cu mediul de conducere, în orice domeniu) să li se impună să-şi facă cunoscută apartenenţa la organizaţii transnaţionale (Clubul de la Roma, Clubul de la Madrid, Comisia Trilaterală, etc …) … Cei care negociază contracte cu societăţi străine – ÎN NUMELE STATULUI ROMÂN – să fie obligaţi să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce au semnat … O eventuală “restrîngere a libertăţilor cetăţeneşti” ar putea determina evenimente de stradă şi intervenţii nedorite … Condiţiile de viaţă, chiar dacă sîntem într-o societate modernă, determină ca ceea ce este rău să fie considerat bun şi ceea ce este bun să fie “taxat” ca fiind rău … Avea dreptate Massini în «Viitor cu cap de mort» …

 25. Iosub Daniel Nicolai // 17 decembrie 2016 at 19:53 // Răspunde

  EXACT NIMIC , IN PRIMUL RAND SI CEL MAI IMPORTANT VOT OBLIGATORIU , NU TE-AI DUS AMENDA SAU MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII, VII MAHMUR LA PUSCARIE O SAPTAMANA , NU POTI VENI ANUNTI ,DAR SA AI UN MOTIV INTEMEIAT , TE-AI MUTAT IN STRAINATATE CA ESTE MAI BINE AFARA PIERZI DREPTUL DE VOT DEOARECE DEVII TURIST IN TARA TA PE CARE O MAI VIZITEZI DOAR SA ITI AJUTI RUDELE

 26. Toata populatia tarii sa voteze,asa cum trebuie sa cunoasca legile tarii,tot asa trebuie sa cunoasca si pe cei are-i voteaza.In multe cazuri, oameni cu scoala putina, gandesc mai bine deca cei cu multa scoala,e dreptul lor. Votul ar trebui sa fie obligatoriu si se va schimba radical situatia.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii