Noutăți

Intrarea în tunelul de lavă de pe Lună. Cei de la institutul SETI au identificat potențiale găuri la Polul Nord al Lunii prin care s-ar putea ajunge într-o rețea subterană de tuneluri

Potențiale găuri descoperite lângă Polul Nord al Lunii ar putea fi intrări într-o rețea subterană de tuneluri de lavă, care au fost descoperite anterior pe satelitul nostru natural, au raportat cei de la Institutul SETI. Cercetătorii au analizat datele imagistice de la LAS (Lunar Reconnaissance Orbiter) pentru a face aceasta descoperire. Găurile apar ca niște depresiuni mici, fără margini, cu un diametru cuprins între 15 și 30 de metri, cu interioare complet umbrite, potrivit comunicatului de presă.

În cazul în care există gheață subterană, aceste intrări potențiale ale tunelurilor de lavă ar putea permite viitorilor exploratori să aibă acces mai ușor la această resursă de apă, element vital vieții.

Screen Shot 2018-01-10 at 12.42.32 PM

“Următorul nostru pas ar trebui să fie explorarea ulterioară, pentru a verifica dacă aceste gropi sunt cu adevărat intrări în tunelurile de lavă, și dacă sunt, trebuie să vedem dacă aceste tuneluri conțin de fapt gheață. Aceasta este o posibilitate extraordinară pentru umanitate. Am avea șansa ca o nouă generație de astronauți și speologi sau, de ce nu, roboți să poată studia aceste tuneluri fascinante. Explorarea tunelurilor de lavă de pe Lună ne va pregăti, de asemenea, pentru explorarea celor similare aflate pe Marte. Acolo, ne vom confrunta cu perspectiva extinderii căutării vieții în subteranul mai profund al planetei Marte, unde putem găsi medii mai calde, mai umede și mai ocroite decât se află în prezent pe suprafața vecinului nostru”, susține Pascal Lee, om de știință la Institutul SETI, care a prezentat noua descoperire omenirii în cadrul unei conferințe desfășurate la Centrul de Cercetare Ames al NASA din Silicon Valley.

Screen Shot 2018-01-10 at 12.42.14 PM

sursa: https://www.seti.org/seti-institute/press-release/possible-lava-tube-skylights-discovered-near-north-pole-moon

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Intrarea în tunelul de lavă de pe Lună. Cei de la institutul SETI au identificat potențiale găuri la Polul Nord al Lunii prin care s-ar putea ajunge într-o rețea subterană de tuneluri

  1. cetățeanul tulburat // 21 ianuarie 2018 at 19:14 // Răspunde

    Americanii și rușii au bătut palma pentru a construi împreună o bază permanentă pe Lună până în 2020… apoi să construiască una pe Marte până în 2025.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii