Noutăți

Într-un restaurant de lux din Japonia se poate servi supa sau înghețata cu… pământ. Ați încerca așa o delicatesă?

S-ar putea să nu vă pară chiar apetisant, dar în Japonia există un restaurant de lux unde mâncarea se face cu un ingredient neobișnuit: pământul. Ne Quittez Pas le serveşte clienţilor săi mâncare în care ingredientul de bază este pământul. Chef Toshio Tanabe folosește un sortiment special de pământ negru, din Kanuma, pe care îl consideră 100% comestibil. Clienții pot alege din meniul restaurantului supă cu pământ, salată cu dressing din pământ, scoici orientale cu pământ sau chiar îngheţată cu pământ. Totuși prețurile sunt destul de piperate, potrivit celor de la odditycentral.com, aceste specialități având prețuri cuprinse între 50-110 dolari.

“Omul nu a creat marea, aerul sau solul. Ele sunt pur și simplu o parte a naturii. Ceea ce încerc să fac este ca toate acestea să se regăsească în mâncare. Cumpăr 20 kilograme de pământ Kanuma din prefectura Tochigi în fiecare lună. Folosesc pământul negru pentru majoritatea felurilor de mâncare. Solul este luat din subteran și verificat într-un laborator pentru depistarea impurităților sau a contaminării de orice fel. Deci este deja foarte sigur când îl cumpăr. Solul este un lucru viu, o colecție de microorganisme. Orice rău în legătură cu aceasta, poluarea sau contaminarea cu radiații este, în general, provocată de oameni”, a declarat chef Toshio Tanabe, citat de cei de la Daily Mail.

Tanabe, este convins nu doar de faptul că pământul este comestibil ci și sănătos. Bărbatul spune că solul său ajută la digestie și este plin de minerale sănătoase. Totuși, recunoaște cu mult tact faptul că nu toți clienții săi sunt fani și nu toți revin pentru o a două masă. Deși multă lume este reticentă în a gusta, acest tip de pământ era considerat în trecut aliment de cei din provincia Tochigi. De asemenea, și în satul Tuban din Indonezia, oamenii consumă un tip de pământ denumit ampo-coapte.

Dirt-food-550x309 Dirt-food2-550x309 Dirt-food3-550x309 Dirt-food4-550x309

sursa: dailymail.co.uk/

sursa: odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii