Noutăți

Într-o zonă sălbatică din India a fost găsită… „fetița Mowgli” – un copil crescut de MAIMUȚE, în sălbăticie! VIDEO

Recent, într-o zonă izolată din India, a fost găsită o fetiță de circa opt ani, care, după toate aparențele, a fost crescută de către maimuțe. Ea nu știe să se deplaseze în poziție bipedă și nu cunoaște nicio limbă omenească, comunicând doar prin sunete similare celor emise de către maimuțele alături de care a crescut. Nu se știe cum a ajuns în sălbăticie și nici câtă vreme a trăit în grupul de maimuțe care a adoptat-o și, foarte probabil, a și protejat-o de pericole.

Copilul a fost găsit întâmplător, de către un polițist, într-o rezervație naturală situată în nordul Indiei. E posibil ca fetița să fi fost abandonată sau pierdută la o vârstă foarte fragedă, când încă nu deprinsese deplasarea în poziție bipedă. A fost numită „Mowgli girl” datorită asemănării poveștii sale cu aceea a celebrului personaj din „Cartea Junglei”, operă a lui Rudyard Kipling.

Totuși, spre deosebire de Mowgli, care fusese crescut de către lupi, fetița găsită în Bahraich, India, a fost crescută de către maimuțe. Au existat, însă, și copii crescuți de către lupi ori alte animale, precum și copii abandonați de mici, care s-au descurcat pe cont propriu, în zone izolate, inclusiv din România.

b

Copila părea să trăiască fără probleme alături de maimuțe, în zona de graniță cu Nepalul. Acum, autoritățile indiene fac mari eforturi pentru a-i identifica părinții sau locul de proveniență. Potrivit ziarului Times of India, cel care a observat primul fetița crescută de către maimuțe a fost sub-inspectorul indian Suresh Yadav, în timp ce se afla într-o misiune obișnuită de patrulare.

Să sperăm că „fetița Mowgli” va trece cât mai ușor și cu rezultate cât mai bune prin procesul de recuperare care o așteaptă!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii