Noutăți

Într-o pădure irlandeză se află o imensă și misterioasă CRUCE CELTICĂ, formată din arbori. Cum a apărut?

Întâmplător, într-o pădure irlandeză a fost descoperită o cruce celtică gigantică, formată din copaci. Cei care au observat-o primii au fost pasagerii unui avion. La publicarea imaginilor, au fost emise o sumedenie de ipoteze, legate de originile misterioasei cruci. Neobișnuitul desen nu este vizibil decât din avion sau satelit. Străvechiul simbol mistic își are originile în cultura indo-europeană, fiind creat cu mult înainte de apariția și răspândirea religiei creștine. În apus, acest tip de cruce este asociat cu Sfântul Patrick, despre care se spune că le-ar fi predat celților învățăturile creștine. În România, acest simbol se numește „cruce maramureșeană”.

b

Crucea enigmatică descoperită în Irlanda se află în pădurea Killea din comitatul Donegal. Descoperirea sa a stârnit multă nedumerire. Crucea celtică formată din arbori constituie o operă la care s-a lucrat în secret, ani la rând. În ciuda dimensiunilor sale enorme, crucea lungă de 100 de metri nu are decât… un singur autor. Chiar dacă s-a aflat, în cele din urmă, cine a creat-o, printr-o muncă migăloasă, crucea de la Donegal rămâne înconjurată de enigme, deoarece creatorul său, un pădurar pe nume Liam Emmery, nu mai este printre noi. Viața lui Emmery s-a sfârșit urmă cu șapte ani, în mod prematur, acesta luând cu sine, în mormânt, și taina imensei cruci din pădurea Killea.

c

Se pare că talentatul și meticulosul pădurar, ce a plantat sute de arbori pentru a-și aduce opera la bun sfârșit, nu a căutat neapărat notorietatea. Fotografiile ce reprezintă crucea din Donegal au fost publicate în toamna anului trecut. De altfel, în „anotimpul frunzelor căzătoare” simbolul este cel mai ușor de observat, datorită efectului de contrast.

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.itv.com, www.rt.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Într-o pădure irlandeză se află o imensă și misterioasă CRUCE CELTICĂ, formată din arbori. Cum a apărut?

  1. Minunat mesajul pe care l-a lasat posteritatii acel Spirit Luminos!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii