Noutăți

Internetul științei și cunoașterii, mai puternic ca Wikipedia?

  •  
  •  
  •  

Cât de mult ne putem baza pe informațiile căutate și găsite pe internet? Cine ne asigură de acuratețea lor? Acestea sunt întrebările puse de cei care de ani de zile incearcă să organizeze informații de toate genurile, în categorii bine cercetate și acceptate ca fiind corecte.

Web of Science (Internetul științei) este un loc de cercetare unic, ideal pentru explorarea universului bazat pe subiecte din întreaga lume. Sistemul aderă la un proces de evaluare strict, relevant, credibil și ușor de navigat. Informațiile din acest sistem sunt cele mai fiabile, integrate, multidisciplinare, conectate într-o singură interfață.

citconnection-popup
Prin indexarea meticuloasă a celor mai importante lucrări de literatura din lume, de exemplu, Web of Science a devenit standardul de bază pentru cercetare și analiză. Este un loc, așa cum este întreg internetul, unde se conectează publicații și cercetători, prin citări și indexări controlate, oganizate în baze de date, intreținute în funcție de fiecare disciplină.

Creatorii acestui site au reușit pînă în prezent să indexeze și să verifice materiale de cercetare și invenții de peste 100 de ani, având la activ și impresionantul număr de 2,6 milioane documente, datând încă din anii 1840. Este cea mai mare platformă de informații profesioniste.

Acest sistem reprezintă o unealtă ideală pentru cei care vor să navigheze internetul cu mai multă siguranță din punct de vedere al informației, dar și o unealtă pentru cei care doresc ca munca lor, să fie acceptată și considerată “bun de folosit” pe plan internțional.

wokrel-hdr.pngWeb of Science este alcătuit din șapte baze de date online:

Conferințe – acoperă mai mult de 160.000 de titluri de Conferințe în științe, începând din 1990 până în prezent.
Știință – acoperă mai mult de 8500 de reviste notabile din 150 de discipline. Acoperirea este din anul 1900 până în prezent.
Științe Sociale – acoperă mai mult de 3.000 de titluri de reviste în discipline științifice sociale. Gama de acoperire este din anul 1900 până în prezent.
Artă și Cultură – acoperă mai mult de 1.700 de titluri de reviste începând din 1975. În plus, 250 de titlurei de reviste de științe sociale sunt, de asemenea, acoperite.
Chimie – enumeră mai mult de 2,6 milioane de compuși. Timpul de acoperire este din 1993 până în ziua de azi.
Reacții chimice curente – peste un milion de reacții, și gama de acoperire din 1986 până în prezent. (Arhivele INPI din 1840 până în 1985 sunt, de asemenea indexate în această bază de date.)
Cărți – acoperă mai mult de 60.000 de titluti cărți selectate din 2005 până în prezent.

Va fi oare Web od Science mai puternic și mai popular decât Wikipedia?

Web_of_science_next_generation

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: wokinfo.com, Harvard College Library, Thomson Reuters Web of Knowledge


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Internetul științei și cunoașterii, mai puternic ca Wikipedia?

  1. Multumim de informatie, nu stiam de acest portal. Partea proasta e ca, din cate am vazut eu rapid, este cu acces limitat, trebuie sa-ti faci un cont, iar contul nu se poate crea decat daca esti membru in anumite organizatii din lista lor…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii