Noutăți

Insulițe faimoase – Castelli di Cannero

  •  
  •  
  •  

Castelli di Cannero sunt trei insulițe stâncoase ale lacului Maggiore din nordul Italiei. Acestea sunt situate în largul țărmului Cannero Riviera, în timp ce fac parte din punct de vedere administrativ al Comunei Cannobio.

Acestea sunt cunoscute sub numele de castelli sau castele, ca recunoaștere a fortificațiilor antice ruinate care se găsesc pe două dintre ele.

Acestea sunt tot ceea ce rămâne din cetatea Rocca Vitaliana construită între 1519 și 1521 de Ludovico Borromeo, care i-a dat acest nume în onoarea unui strămoș ilustru.

Cetatea a fost construită peste ruinele unui castel anterior, Castello della Malpaga, care fusese folosit încă din secolul al XV-lea ca refugiu al puternicii și crudei familii Mazzarditi.

Acești cinci frați au preluat controlul burgului Cannobio între 1403 și 1404, terorizând locuitorii districtului cu actele lor de violență și piraterie.

Acest lucru a continuat până când Viscontis a asediat cetatea, înfometându-i pe bandiți în predare. Vechiul castel a fost distrus, astfel încât să nu rămână nicio urmă a acestuia.

Rocca Vitaliana a fost apoi construită pentru a apăra partea superioară a lacului Maggiore de incursiunile elvețiene după ce Ducatul de Milano a pierdut controlul asupra Cantonului Ticino.

Partea principală a castelului, pe insula estică, are încă zidurile sale masive construite chiar pe apă, urmând contururile neregulate ale stâncii, și câteva turnuri de diferite forme care încă mai au o parte din creneluri.

Tot ce a mai rămas din castel pe insula vestică este un turn în ruină și câteva părți ale zidului. Ruinele nu pot fi vizitate, deoarece sunt nesigure, dar vederea lor de pe mal sau de pe o barcă continuă să fie convingătoare.

Malurile stâncoase ale insulelor sunt un magnet pentru scăldătorii aventuroși.

Foto Wikipedia domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii