Noutăți

“Insulele Lumii” – arhipelagul artificial din Dubai care reprezintă întreg Pământul (galerie foto)

Insulele Pământului sunt un arhipelag artificial, format din aproximativ 300 de insule mici construite sub forma unei hărți mondiale a continentelor, situată la 4 kilometri de coasta Dubaiului, Emiratele Arabe Unite. Insulele sunt realizate în principal din nisip drenat din apele de coastă. Pentru realizarea proiectului a fost nevoie de 321 de milioane de metri cubi de nisip și 31 de milioane de tone de rocă, iar insulele acoperă în total o suprafață de aproximativ 6 kilometri pătrați. Fiecare insulă are numele țării pe care o reprezintă și se află la aproximativ 100 de metri una de cealaltă.

Deși aproape 70% din insule au fost vândute, în cea mai mare parte a lor au rămas încă nelocuite, asta din cauza lipsei conectivitătii acestora la rețelele de alimentare cu apă și curent. Doar pe două insule din cele 300 au fost construite până acum clădiri. Una dintre ele, insula Liban, este singura care până acum a fost dezvoltată comercial. Este deținută de omul de afaceri din Abu Dhabi, Ravi Raman, care intenționează să o folosească pentru evenimente corporative private.

Grupul Kleindienst Properties, din Dubai, a anunțat în mai anul trecut că va începe în curând lucrările de construcții pe mai multe „insule europene”, o dezvoltare ambițioasă planificată să se răspândească pe șase dintre aceste petice de pnisip. Un alt grup financiar – Grupul Nakheel – dezvoltă o stațiune numită “insula Coral”, care cuprinde peste 20 de insule în partea nord-americană a lumii, iar un al treilea grup de investiții din Kuweit a achiziționat 14 insule care alcătuiesc Australia și Noua Zeelandă, unde vor să dezvolte o altă stațiune. Finlanda, Irlanda, Marea Britanie și Rusia sunt achiziționate de diferite grupuri de întreprinderi cu intenția de a le transforma în cartiere rezidențiale.

world-islands-dubai-132 world-islands-dubai-12[3] world-islands-dubai-10[2] world-islands-dubai-8[2] world-islands-dubai-4[2] world-islands-dubai-3[2] world-islands-dubai-15[5] world-islands-dubai-11[6] world-islands-dubai-2[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/10/dubai-enormous-world-artificial.html

traducere șia daptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii