Noutăți

Insula Șerpilor din Brazilia, locul unde trăiesc cei mai mulți șerpi din lume

Insula Ilha da Queimada Grande, numită și Insula Șerpilor, are o suprafață de 430.000 de metri pătrați și se află la circa 33 de kilometri de coasta Sao Paulo, Brazilia. Aici, potrivit estimărilor efectuate anul acesta, trăiesc între 2.000 – 4.000 de șerpi, inclusiv una dintre cele mai periculoase vipere de pe planetă, Bothrops insularis. Dacă e să ne raportăm la suprafață, există posibilitatea de a găsi un șarpe la fiecare 100 de metri pătrați.

Ilha da Queimada Grande s-a desprins de continent în urmă cu 10.000 – 12.000 de ani, când nivelul apei a crescut. În timp, șerpii rămași pe insulă nu au mai avut acces la animale mari, însă au reușit să se adapteze, în prezent hrănindu-se cu larve sau păsări. Izolarea le-a modificat și veninul, cercetările arătând că acesta este de cinci ori mai puternic decât al unui șarpe de pe continent.

În prezent, insula nu este locuită de om. Autoritățile braziliene au interzis accesul în zonă. Anual doar câțiva biologi și cercetători pășesc în mod oficial pe acest teritoriu al șerpilor, însă numai după ce obțin niște permise speciale de la guvernul brazilian.

Totuși, în ciuda pericolelor, contrabandiștii se strecoară deseori pe insulă pentru a prinde șerpii al căror preț pe piața neagră îi poate îmbogăți.

fefget adsada ghyu fefggrg dfeefr

sursa: amusingplant.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii