Noutăți

Insula plutitoare din Banat. Video

  •  
  •  
  •  

Dacă nu putem ajunge în Dubai pentru a ne petrece timpul liber pe una din insulele artificiale sau plutitoare, o vom putea face de acum la noi în țară, în… Banat!

O insulă plutitoare artificială se construieşte pe Clisura Dunării, în judeţul Caraş-Severin. Aceasta va adăposti un complex turistic de căsuţe legate printr-o faleză.

complex-lacurstre-berzasca-2
Locuințele lacustre se construiesc la Berzasca, în județul Caraș- Severin. Este primul sat lacustru din România, destinat exclusiv turiștilor. Constructorii spun că până la sfârșitul verii prima parte din amenajări va fi gata.

Satul lacustru din Berzasca va funcționa în regim hotelier. Este primul de acest gen din România și se face cu bani europeni de către un investitor privat. Pentru început vor funcționa doar 15 bungalouri, însă investiția continuă până la realizarea tuturor celor 30 de bungalouri. Turiștii vor veni și se vor putea caza aici”, a declarat primarul din Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

insula_artificiaa_46940600

“În satul Lacustru vor fi amenajate alei pentru pietoni, o pistă pentru biciclete și un port turistic. Satul va fi format din două insule: Egreta și Pelicanul, fiecare cu cate 15 bungalouri. Fiecare bungalou va avea sufragerie cu terasă de unde se poate admira Dunărea în toată splendoarea ei. Pe terasă se pot servi bucate proaspete,în special pește scos din Dunăre, dar și băuturi ținute la rece. Unele lacustre vor avea în dormitoare flori de mină pentru doritorii de cristaloterapie. Alături de căsuțele lacustre va fi construit și un punct de belvedere unde defileul Dunării poate fi admirat și unde se pot face cele mai reușite fotografii. Acesta este un loc de odihnă și relaxare.” precizează opiniatimisoarei.ro

NOTĂ: Berzasca este o comună în județul Caraș-Severin, Banat, România. Are în componență 5 sate: Berzasca (reședință), Bigăr, Cozla, Drencova și Liubcova. Atracții turistice: Biserica ortodoxă din satul Berzasca, construită în anul 1772, Peștera “Zamonița”, Cetatea dacică de pe lunca Liubcovei, Clisura Dunării, Defileul Baziaș.

surse: opiniatimisoarei.ro, activenews.ro, romaniatv, wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii