Noutăți

Insula jurnalistului rebel (Foto)

  •  
  •  
  •  

Din 1915 până în anii 1960, insula Moyenne (din Republica Seychelles, o țară insulară arhipelagică formată din 115 insule din Oceanul Indian, la marginea de est a Mării Somaliei) a fost abandonată până la cumpărarea ei de către Brendon Grimshaw pentru 8.000 de lire sterline (aproximativ 10.000 de dolari), un fost redactor de ziar, originar din Dewsbury în Yorkshire, Anglia.

Grimshaw a fost singurul locuitor al insulei până la moartea sa în iulie 2012. În prezent insula este un parc național și poate fi vizitată ca excursii organizate.

Brendon Grimshaw a cumpărat insula pentru și a început să o facă locuibilă. A făcut asta cu ajutorul unui prieten, Rene Antoine Lafortune.

Ei au operat insula ca rezervație naturală, taxând vizitatorii cu 12 EUR pentru a ajunge la țărm, a cutreiera insula, a lua masa la restaurantul „Jolly Roger” și a se relaxa pe plajă.

Grimshaw și prietenul său au plantat șaisprezece mii de copaci, au construit 4,8 kilometri de căi naturale și au adus și crescut țestoase gigantice Aldabra, intenționând să creeze o insulă de o frumusețe incredibilă.

Pe lângă o mare varietate de plante și păsări, insula găzduiește aproximativ 120 de țestoase uriașe.

În 1996, Grimshaw a scris o carte despre el și despre insulă, intitulată A Grain of Sand. În 2009, a fost produs un film documentar despre Grimshaw și insulă, numit tot A Grain of Sand.

După 20 de ani de perseverență, Grimshaw și asistentul său Lafortune și-au atins obiectivul de a face din Insula Moyenne un parc național de sine stătător. Insula este acum cunoscută ca Parcul Național Moyenne Island.

Grimshaw a murit în iulie 2012. În 2013, după ce insula a primit statutul de parc național, a fost construită o nouă cabană și a fost postat un gardian pe insulă, care colectează taxa de intrare de la turiști.

Foto facebook, wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii