Noutăți

Insula Java… sau Raiul pe pământ. Galerie foto

Centru al unor puternice imperii hinduse și budiste, insula Java aparține astăzi Indoneziei. Înainte de secolul XVII a fost centru al unor sultanate musulmane, devenind apoi partea principală a Indiilor Orientale Olandeze. În anii 1930 – 1940, Java a fost de asemenea și centrul luptei de eliberare a poporului indonezian.

situ-gunung-lake-west-java_31630_600x450

The Island of Java tourism destinations
În prezent, continuă să domine Indonezia din punct de vedere politic, economic și cultural, având o populație de 136 milioane de locuitori, la care se adaugă cei 3,6 milioane de locuitori ai insulei Madura, insulă care este administrată ca parte a uneia din provinciile javaneze. Acest lucru îi aduce reputația de cea mai populată insulă din lume și unul dintre cele mai dens populate locuri din lume.

jogja-dance1
Tot pe această insulă se află și Jakarta, capitala țării. Se vorbesc în principal trei limbi: javaneza, sudaneză și madureză, dar indoneziana rămâne limba oficială. Locuitorii trăiesc într-un amestec de religii, etnii și culturi, majoritatea fiind musulmani.

candi-prambanan

JAVA 2
Insula este a 13-a ca mărime în lume și a fost creată în mare parte ca urmare a erupțiilor vulcanice. Insula este traversată de la est la vest de un lanț muntos vulcanic.

indonesia-landscape-background-wallpaper-720o7d

java-island_yb1-pd1sa_dx-news

JAVA 3

Colors-of-a-mystic-Java-sunset-12TH-highest-point-of-any-island

indoneziya-yava-ostrov-gorodtraducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: The Jakarta Post


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii