Noutăți

Insula în formă de Delfin (Foto-Video)

  •  
  •  
  •  

Inițial, Gallo Lungo (insula în formă de Delfin de pe coasta Amalfi din Italia) a găzduit o mănăstire și apoi o închisoare. În timpul domniei lui Carol al II-lea de Napoli (sfârșitul secolului al XIII-lea), coasta Amalfi a devenit supusă atacurilor din ce în ce mai mari ale piraților.

Pentru a-i descuraja, Charles a dorit să construiască un turn de veghe deasupra rămășițelor unui turn roman de pe Gallo Lungo.

Deoarece nu avea suficiente fonduri, a acceptat o ofertă din partea lui Pasquale Celentano din Positano de a împrumuta fondurile necesare, în schimbul faptului că a fost numit gardian al fortificației.

Turnul (numit astăzi Turnul Aragonez) a fost construit în jurul anului 1312 și a fost ocupat de o garnizoană de patru soldați. În cele din urmă, odată cu înființarea Republicii Italia, proprietatea a trecut la orașul Positano.

Mai târziu, orașul a vândut insulele unui originar din Salerno, care le-a vândut lui Davide Pariato.

În 1919, coregraful și dansatorul rus Leonide Massine a văzut insulele în timp ce stătea cu un prieten în Positano. În 1922, a cumpărat Gallo Lungo și a început să-l transforme dintr-un loc de apărare într-o reședință privată.

Inițial, Massine a restaurat și a transformat vechiul Turn Aragonez de pe Gallo Lungo în cazare cu un studio de dans și cu un teatru în aer liber. Teatrul a fost ulterior distrus de o furtună.

Cu sfatul prietenul său, designerul Le Corbusier, a construit o vilă pe locul structurii romane originale. Vila avea dormitoare cu vedere la Positano și o grădină mare cu terasă la primul etaj, cu vedere la Capul Licosa și Capri.

După moartea lui Massine, insulele au fost cumpărate în 1988 de dansatorul rus Rudolf Nureyev, care și-a petrecut ultimii ani ai vieții aici. A redecorat vila în stil maur și i-a îmbrăcat interioarele cu gresie din secolul al XIX-lea din Sevilla.

De asemenea, a instalat o instalație de desalinizare care a asigurat o alimentare fiabilă cu apă și a ajutat la dezvoltarea grădinilor.

După moartea lui Nureyev, insulele au fost achiziționate de către Giovanni Russo, un hotelier din Sorrento care, pe lângă faptul că le folosește ca reședință privată, le pune la dispoziție și pentru închiriere privată.

Publicul larg nu au voie să meargă pe insulă, dar poate înota în apele din jur.

Foto facebook


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii