Noutăți

Insula Contelui de Monte Cristo – Locul făcut celebru de romanul lui Alexandre Dumas. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Insula Montecristo este una dintre cele șapte insule care alcătuiesc arhipelagul toscan din Marea Tireniană, la aproximativ 60 km de coasta Italiei. Făcută celebră de romanul “Contele de Monte Cristo” a lui Alexandre Dumas, insula nelocuită era interzisă până de curând spre a fi vizitată de către turiști, fiind declarată rezervație naturală. Totuși, nici în zilele noastre accesul nu este unul facil, doar 1.000 de persoane sunt lăsate anual să ajungă la renumitele ruini ale mănăstirii, totul desfășurându-se într-un cadru extrem de strict, autoritățile italiene dorind să conserve cât mai bine cu putință zona.

Povestea insulei Montecristo începe în secolul al V-lea d.Hr, când aceasta devine casă pentru mai mulți pustnici care reușesc să scape de atrocitățile comise de vandalii lui Genseric, rege al vandalilor și al alanilor în perioada 428 – 477 d.Hr. Pustnicii au fost cei care au creștinat insula numind-o “Mons Christi”. Mai apoi, la începutul secolului al VII-lea, a fost înființată Mănăstirea Sf. Mamilian, una dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult ale vremii, asta datorită donațiilor familiilor bogate și puternice din peninsulă.

monte1 monte6 monte4 monte5

În anul 1550, cunoscutul pirat de origine turcă Barbă Roșie, reușește să cucerească insula, stabilindu-și atât el cât și succesorul său Dragut, reședința chiar în incinta mănăstirii. Despre Dragut se crede că ar fi adunat o comoară enormă în timpul jafurilor sale pe mediterana, comoară pe care ar fi îngropat-o undeva pe insulă. Tocmai această legendă l-ar fi inspirat pe Alexandre Dumas să scrie cartea Contele de Monte Cristo.

Celebrul autor ajunge pe insula în anul 1842, declarându-se fascinant de peisajul acesteia, pe care-l descrie ca fiind “fantastic și izolat, insula miroase a cimbru și a drobiță.” Mai apoi se decide să scrie Contele de Monte Cristo, unde personajul principal, Edmond Dantes, descoperă pe insulă, la pontul unui coleg aflat cu el în închisoare, comoara unui pirat. Cu averea pe care o are la îndemână, Dantes își cumpără titlul de conte și se decide să se răzbune pe toți cei care l-au băgat în închisoare, deși era nevinovat.

monte7 monte2 monte3

sursa:turismo.intoscana.it

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii