Noutăți

Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!!!

Institutul Naţional de Statistica (INS) ne aduce la cunoştinţă că, în economia naţională (a Romaniei) funcţionează 44.575 „grupuri de întreprinderi”.

Grupul de întreprinderi defineşte două sau mai multe întreprinderi în care una dintre întreprinderile participante la grup deţine controlul asupra celorlalte, prin control înţelegându-se deţinerea a mai mult de 50% din voturi, de regulă, dată de deţinerea a mai mult de 50% din capital.

INS ne spune că, din cele 44.575 grupuri de întreprinderi, 5.308, sau 12% din total, sunt rezidente sau controlate din interior, în timp ce 39.267, adică 88%, sunt grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din exterior, ne spune Constantin Cojocaru

cojocaruDesigur, raporturile numerice de mai sus nu se suprapun 100% peste cele valorice referitoare la ponderea capitalului deţinut de străini în totalul capitalului utilizat în economia românească, în acest moment. Oricum, ordinea de mărime se păstreză.

Tot INS ne spune că, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării. Curată afacere!

Iată, deci, că INS confirmă estimările făcute de mine în ultimii ani prin care am atras atenţia asupra faptului că cea mai mare parte a capitalului românesc, peste 80%, a fost acaparată de corporaţiile transnaţionale, prin escrocheriile financiare numite „privatizări”, „reptrocedări”, „restituiri” etc.

Problema este că, deţinând capitalul, străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere capitalul şi să ne ţină în jug.

Problema este că, deţinând capitalul, străinii îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o producem, prin munca noastră, şi o transferă în afara ţării, lăsându-ne salarii şi pensii de mizerie, din care nu mai putem economisi nimic, nu mai putem investi, nu ne mai putem redresa, nu mai putem scăpa din jug.

Ce facem?

Constantin Cojocaru

Surs: http://ziarulfapta.ro/nu-mai-stapanim-nici-10-din-romania/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

25 Comments on Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!!!

 1. Nu cred ca ajungeam să spun asta dar cred că doar o catastrofă creată de Dzeu mai poate salva lumea de azi …

  • Asta e problema romanului in general, asteapta ajutor de la divinitati.De respectat evreii,cica pana la Dumnezeu te mananca toti sfintii,asa ca s-au apucat ei sa munceasca pentru promisiunea Lui si au inceput prin metode mai “ortodoxe” ori mai putin ortodoxe sa-si dobandeasca singurei intreaga planeta.

 2. “Economia nationala” ?asta este o gluma ?.Economie ai cand faci investitii, cumperi,vinzi,renovezi,inchiriezi,ai industrie,exporti,etc.Boierii de azi care conduc Romania nu au economie,ei sunt pur si simplu proprietari de sclavi care inchiriaza servicii,un fel de firma care inchiriaza muncitori.Strainii inchiriaza prostimea de la boieri pe sume simbolice iar boierii traiesc ca parazitii .Locuiesc in strainatate unde guvernul renoveaza cladiri ori construieste unele noi cu scopul de a le inchiria iar firmele straine contribuie serios la buget nu invers ca la noi.La noi se renoveaza doar bisericile sa aiba unde se inchina prostimea pentru un trai mai bun .Rugati-va oameni buni, poate la a doua venire aveti sansa de izbanda la pensii mai mari si salarii decente .

 3. Mai degraba “o MINUNE” ! TREZIREA SPIRITUALA!

  Trezirea pui de geto-daci!

 4. …oare cinismul tau draga Marius te scoate din randul “prostimii”?

 5. … oare ai inteles esentialul: daca ai facut un pas in fata
  sa nu privesti de sus?! :))

 6. Stimati cititori ai acestui articol,
  Stimate D-le Cojocaru,

  este simpla regula a lui Pareto care se aplica in lumea de afaceri. Ma intreb oare cine e de vina ca s-a ajuns in situatia aceasta? Oare dupa Revolutie nu era mai bine ca cei mai inteligenti economisti sa se intruneasca si sa stabileasca inteligent strategia nationala? Ar fi cazul, acum in ultimul ceas sa vedem care e directia, incotro vrem sa ducem tara? Dar la noi din pacate doar interesul personal si coruptia conteaza. Pacat!
  Cu stima,
  Un cetateanca romanca dezamagita

 7. vlad tepes // 4 mai 2016 at 15:46 // Răspunde

  Traim in Colonie si astia ne ocupa totul din ea!

 8. Dumnezeu sau altă divinitate nu ne ajută dacă stăm în genunchi și cerem. Esta alături de noi dacă demonstrăm prin fapte că VREM SĂ FIM AJUTAȚI. Dacă stai pe malul lacului și te rogi să-ți dea un pește, nu ai nici o șansă dar dacă vei llega de un băț o sfoară, ai toate șansele ca să convingă un pește să se agaț€ ca o minune de sfoara ta.

 9. Toti care au postat,sa-si aduca aminte de acum 26 de ani cind au votat ILIESCU si FSN.Asa ca,acum,NU MAI PLINGETI si MERITATI-VA SOARTA.ati auzit de Rezolutia de la Timisoara” ?..cind sa va stinge generatia voastra (de la 50 ani in sus ) POATE se schimba…mirosul mizeriei.Bucurati-va ca copii vostrii vor fi ROBI asa CUM SINTETI SI VOI.

 10. Pe mine ma revolta faptul ca pamantul Romaniei a fost vandut strainilor fara ca poporul roman sa fie consultat printr-un referendum. Am inteles, din ce am citit in alte articole, ca 40% din suprafata Romaniei apartine de fapt strainilor. Deci fizic, o mare parte din tara nu mai este a noastra, asa ca ce sa mai vorbim de firme si de capitaluri.

 11. cetățeanul tulburat // 5 mai 2016 at 8:19 // Răspunde

  Teoretic variante de a scăpa de jug există, practic e dificil…elita și-a atins scopul, să creeze o populație în fiecare țară, teritoriu, care să fie ușor de manipulat în momentul în care fiecare este superindividualist, egoist la maxim, îngâmfat și invidios, negru în cerul gurii de mânie, pentru că societatea cumva egalitară în care noi am trăit odată…s-a transformat, sub privirea tuturor, intr-o societate capitalistă haotica,slugarnică…Cu toții suntem prizonierii acestei planete, respirăm același aer, cerul este limita dar asta nu înseamnă că un cineva, senil, trebuie să fie stăpânul absolut, trebuie să avem și o altă alternativă de trai la acest sistem capitalist-mafiot sau democrat-mincinos sau comunist-păcălit …ca oamenii să poată alege sistemul în care vor să isi trăiască viața…însă noi nația română putem să fim mai șmecheri și să ignorăm societatea asta falsă în care ne zbatem… și să ne întoarcem cu toții la munca agricolă să plantăm și să ne hrănim cu fructe și legume nemodificate genetic, creșterea animalelor, pescuit, iar cei isteți să se ocupe de cercetare să inventeze lucruri cu care să ne facem traiul mai ușor… eventual să ne căutăm un guru național care să ne inițieze în tainele corpului nostru și să încercăm să ne folosim mai mult creierul decât 5%…există tehnici care sunt ținute la secret, iar noi nu trebuie să aflăm …Trebuie să încheiem repede socotelile cu viața și să lăsăm planeta pentru alții…dar nu pentru oameni!

  • marius.b // 5 mai 2016 at 9:29 // Răspunde

   Jos palaria ” Tulburel ” .Suna frumos suna dar ce facem cu lumea care vrea sa fie in pas cu moda, telefoane mobile de ultimul tip,tablete cu ecrane viu colorate , super magazine unde doamnele vor sa se lafaie in haine frumoase(desi salariile proprii clar nu le permit asta) etc etc ? Poate suntem cativa care gandim la fel dar restul lumii ar fi in stare sa ne crucifice daca le-am lua tableta de la gura .Suntem liberi sa muncim pe 200 de euro si nimeni nu ne poate lua asta 🙂

 12. ce de aiuriti pe aici!

  cica noi romanii nu mai stapanim! da ce ba va incalzeste cu ceva daca voiculescu si vantu sau tiriac stapanesc romania? ce credeti ca ati fi mai putin sclavi daca patronul e roman? presupun ca ce vreti sa spuneti voi comunistilor este altceva!

 13. Georgiana // 5 mai 2016 at 15:03 // Răspunde

  Cand vom alege sa cumparam produse romanesti mai scumpe, in loc sa cumparam produse importate mai ieftine, vom face primul pas catre recastigarea controlului. Incurajarea intreprinderilor mici ROMANESTI este calea, nu ponegrirea lor. Au inchis Bradet fara dovezi. Si pana la urma, vorbim de interese majore aici. Avem companii romanesti care inca sunt in gestiunea statului si care, in ciuda tuturor resurselor, sunt aproape de faliment. A auzit cineva de Salrom? Este compania care se ocupa de toate minele de sare si muzeele saline din Romania si totusi, face doar 60 de milioane de lei pe an, in conditiile in care s-a demonstrat ca minele noastre ar tine Europa pentru cel putin 120 de ani de aici incolo. Portul Constanta, cel de-al doilea cel mai utilizat din Europa, face 100 de milioane pe an, desi zilnic intra cel putin 100 de nave de transport. Si multe alte companii bagate in groapa. Dar, in ciuda faptului ca ni s-a tot spus contrariul, chiar putem schimba ceva. “Picatura cu picatura facem un ocean.” era un proverb japonez.

 14. (…o veste buna
  firma romaneasca Bradet s-a redeschis!)

 15. asazisii comunisti s-au vopsit in capitalisti si au vindut tara pt interesul lor personal nici inainte de 89 nici dupa nu i-a interesat cum traieste cetateanul de rind. ceausescu a fost dat jos de ai lui care aveau averi dosite si nu le puteau etala si au conspirat cu agenturili cum zicea impuscatul la mascarada de proces ca sa puna mina pe putere si sa faca praf toata economia. ce ma doare cel mai mult ca s-au inmultit cozile de topor si tradatorii de neam pt un pumn de arginti. nimeni nu ne-a intrebat daca vrem sa intram in nato ,ue sau sa vindem pamint strainilor ori sa privatizam tot . n-am fost intrebati nici cind s-a dat legea cu restitutio in integrum aia de a nenorocit atitia oameni si cu ajutorul careia s-au dat tunuri de milioane de euro sau crearea fondului proprietate o alt metoda de furt a averilor acestei tari,sau vinzarea bogatiilor din subsol ca petrol, gaze metale rare ,aur si cite si mai cite inca nu le stim. cine a urmarit ca mine permanent ce au facut toate guvernele a inteles ca s-a dorit eliminarea noastra ca tara concurenta a occidentului ca le stateam ca un ghimpe in coasta producind aproape tot ce aveam nevoie . nu vedeti ca pina si sanatatea ne e in pericol si institutul cantacuzino cel cu vaccinurile e tinut intentionat inchis ca sa cumparam otravurile altora,la restul gibditi-va si voi cite lucruri merg rau la noi acasa . eu am o virsta dar ma supara ca tinerii stau ca momiile si nu fac nimiiic pt tara lor in cel mai bun caz pleaca afara si nu se mai intorc

  • Ma consider printre cei tineri, am 26 ani, dar daca incep sa zic ce ati zis Dvs., ma iau de nebun. Majoritatea (indobitocita, in cazul de fata) decide normalul…

 16. Doredea Gabriel // 7 mai 2016 at 11:47 // Răspunde

  De acord cu VIPER numai ca nu este nimeni in puscarie pe VIATA,pentru ca ei ne-au nenorocit pe toata VIATA!!

 17. Ati verificat ca 88% multinationale sau intreprinderi din exterior nu au si actionerat roman? Eu bat palma cu DA! Dupa ce verificati cati romani si-au scos intreprinderile si capitalul in strainatate dupa aia puteti veni cu aafirmatii ca tara este vanduta. Da, este vanduta de romani in primul rand.

 18. Mereu ne uitam la efecte si nu la cauza. Au fost respectate legile in vigoare la acea vreme? Daca nu, orice act este nul. Daca au fost modificate în scopul al carui rezultate formeaza realitatea actuala, atunci cine sunt penalii? Pentru ca se știu cine sunt acestia, de ce justitia este tinuta sau se teme (?) sa-si duca actiunile pana la sfarsit conform legii. Avem magistrate procurori avem avocatul poporului cu salarii grase si pensii uriase. Sa dovedeasca ca le merita pana la ultimul leu. În unele cazuri, de acest gen,Justitia pare ca se transforma în NUFĂRUL. Toti cei anchetati ies nepatati si nu restituie toate foloasele necuvenite, acumulate necinstit în tara si dosite (sau nu!) în strainatate.
  Orice cetatean se poate adresa avocatului poporului daca este intradevar interest de ceea ce s-a intamplat si se intampla in tara. Haideti sa privim tot tabloul, începand cu vocea occidentului ca nu a fost revolutie ci lovitura de stat mascata de iesirea poporului in strada si regizata in mod marsav cu mult sange varsat, parca in batjocură. Executarea Ceausestilor fara judecată, în ziua sfantă de Craciun! Un crestin ortodox niciodata nu face asta! Timpul este cel mai bun judecator! Daca tot planul a iesit la iveala, de ce nu contenesc astia sa ne prosteasca in continuare? Pentru CA POT! Pentru ca noi românii, majoritatea , ne uitam in alta parte, ne lamentam pe diverse situri sau ne uitam ore in sir la tv unde populatia este indobitocita cu emisiuni marea majoritate execrabile, ridicandu-le retingul. Nu spun ei ca emit asta pentru ca asta le place romanilor??? Suntem, inca de dupa REVOLUTIE, cobaii planurilor veneticilor care au interese mari cu pamantul si fiinta tarii ROMANIA. În cateva etape, valuri de straini au cerut cetatenie romana…au avut nevoie de oameni in interior pentru atingerea scopului mai repede si mai bine. Acum, in al 12-lea ceas totul este împâslit, nu mai avem nici mass-media, iar cine nu are informatia este usor de manipulat. ACESTA A FOST PLANUL, ACESTA ESTE SCOPUL!, fie ca va convine sau nu!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii