Noutăți

Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!

 •  
 •  
 •  

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Institutul Naţional de Statistica (INS) ne aduce la cunoştinţă că, în economia naţională (a Romaniei) funcţionează 44.575 „grupuri de întreprinderi”. Grupul de întreprinderi defineşte două sau mai multe întreprinderi în care una dintre întreprinderile participante la grup deţine controlul asupra celorlalte, prin control înţelegându-se deţinerea a mai mult de 50% din voturi, de regulă, dată de deţinerea a mai mult de 50% din capital.

INS ne mai spune că, din cele 44.575 grupuri de întreprinderi, 5.308, sau 12% din total, sunt rezidente sau controlate din interior, în timp ce 39.267, adică 88%, sunt grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din exterior.

Desigur, raporturile numerice de mai sus nu se suprapun 100% peste cele valorice referitoare la ponderea capitalului deţinut de străini în totalul capitalului utilizat în economia românească, în acest moment. Oricum, ordinea de mărime se păstreză.

Tot INS ne spune că, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării. Curată afacere!

Iată, deci, că INS confirmă estimările făcute de mine în ultimii ani prin care am atras atenţia asupra faptului că cea mai mare parte a capitalului românesc, peste 80%, a fost acaparată de corporaţiile transnaţionale, prin escrocheriile financiare numite „privatizări”, „reptrocedări”, „restituiri” etc.

Problema este că, deţinând capitalul, străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere capitalul şi să ne ţină în jug. Problema este că, deţinând capitalul, străinii îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o producem, prin munca noastră, şi o transferă în afara ţării, lăsându-ne salarii şi pensii de mizerie, din care nu mai putem economisi nimic, nu mai putem investi, nu ne mai putem redresa, nu mai putem scăpa din jug.

Ce facem?

Constantin Cojocaru

certitudinea 8

Căutați nr 8 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară și la magazinul LUPUL DACIC din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!

 1. CE ne facem! Pai NU facem nimic! Este bine asa! NU? Pai daca facem ceva se sperie toti investitorii astia strategici si fug din ce a mai ramas din Romania(am ramas cu numele si granitele,doar pe harta)si vai si amar de bietii politicieni! De ce? Pentru ca nu mai au de unde lua spaga,sau isi pierd actiunile cu care au fost platiti de acele grupuri,pentru a face ce au facut!
  Deci NU facem nimic!Stam si ne uitam ca retarzii mintali,cu priviri tampe si atitudini idioate cum suntem exterminati din toate punctele de vedere!

  • Pe lumea asta exista asasini de tari, trimisi de anumite puteri, mai mari sau mai mici, ca sa asasineze… tari, evident. Ca acuma asa se duc razboaiele de cucerire, nu mai e ca pe vremuri.

   Sunt convins ca Dragnea ar vrea sa scape din c…tul in care se afla dar nu mai poate, trebuie sa-l manance pan’la fund. Prost si incult a fost cand s-a bagat, la inceput.

   Nasol pentru el n-o sa fie ca lumea o sa-l califice ca prost si incult ci ca o sa-l numeasca tradator de neam si tara.

   A’ma, am zis Dragnea pentru ca e exemplul cel mai de la indemana. Din pacate toti ceilalti de dinaintea lui sunt la fel de “bune” exemple.

   Este adevarat si faptul ca mai exista printre astia de teapa Dragnea si unii care sunt de-a dreptul agenti cu ordine clare, infiltrati pana la varful puterii, care lupta, in mod expres, impotriva poporului român.

 2. cetățeanul tulburat // 14 februarie 2018 at 18:45 // Răspunde

  Suntem un popor subjugat și manipulat, nu stăpânim nimic…teritoriul numit România se află pe planeta numită Terra care nu e a noastră!

 3. DIPARETI DREACU ODATA CA FACETI UMBRA PAMINTULUI DEGEABA.PACAT DE CEI CARE AU MURIT IN TRECUT CA DE VOI MIE SILA.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii