Noutăți

Institutul Elie Wiesel lovit în moalele capului de un ziar evreiesc din SUA care spune că pentru Pogromul de la Iași și-au asumat responsabilitatea GERMANII, în 1959

Cotidianul.ro: Redacţia publicaţiei americane Jewish Telegraphic Agency ne-a trimis un document excepţional care redeschide cazul „Pogromului de la Iaşi“. Este vorba despre buletinul zilnic de ştiri (Daily News Bulletin) din ziua de 24 august 1959, în care există ştirea că guvernul Germaniei de Vest îşi asumă responsabilitatea pentru Pogromul de la Iaşi şi acceptă să plătească despăgubiri familiilor de evrei ucişi.

Ce conţine acest document excepţional pe care ni l-a trimis ziarul Jewish Telegraphic Agency din SUA? Iată documentul primit prin amabilitatea colegilor de la „Jewish Telegraphic Agency”, care redeschide discuţia despre „Pogromul de la Iaşi” din iunie 1941:

text ziar

În traducere, ştirea de pe fluxul din ziua de 24 august 1959 al publicaţiei Jewish Telegraphic Agency spune următoarele: „IERUSALIM, Aug. 23 (JTA) — Guvernul Germaniei de Vest acceptă să plătească compensaţia către familiile şi persoanele ucise de Nazişti în timpul pogromului din Iaşi, România, în iunie, 1941, au dezvăluit astăzi surse ale Ministerului de Finanţe.

Acordul acoperă, de asemenea, plata unei compensaţii către moştenitorii evreilor ucişi în trenurile morţii din lagărele din Iaşi. Cu toate acestea, autorităţile din Bonn au declarat că refuză să-şi asume responsabilitatea pentru toate cazurile de persecuţie a evreilor în timpul ocupaţiei naziste a României“.

Am verificat autenticitatea acestui document excepţional şi ea este incontestabilă! Pornind de la acest document, cercetătorii şi istoricii nu au acum de făcut decît să scoată din arhivele Germaniei declaraţiile oficiale şi toate documentele care au stat la baza lor, astfel încît controversata problemă a „Pogromului de la Iaşi“ să fie pe deplin lămurită strict în lumina adevărului istoric!

Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că Jewish Telegraphic Agency este una dintre cele mai cunoscute publicaţii evreieşti din lume, a cărei apariţie neîntreruptă datează încă din anul 1917, împlinind în acest an un secol de prezenţă publică!

Varianta Institutului „Elie Wiesel“

alexandru florian 0În România, mai ales după 1989, s-a acreditat ideea că DOAR românii se fac vinovaţi de „Pogromul de la Iaşi“, orice altă teorie fiind considerată în mod bizar ca fiind negarea holocaustului, în general! Totul a culminat cu organizarea de către Institutul „Elie Wiesel“ a unui set de manifestări „ştiinţifice“ la Iaşi, între 28 şi 30 iunie 2006, în colaborare cu Centrul de Istorie a Evreilor şi Ebraistică al Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi şi cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Comunitatea Evreilor din Iaşi, având sprijinul financiar al Guvernului României, la care au participat Claudiu Săftoiu, consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe în guvernul Tăriceanu.

La sfîrşitul acestor manifestări, Institutul „Elie Wiesel“ a publicat volumul „Pogromul de la Iaşi (28-30 iunie 1941) – prologul Holocaustului din România“, apărut la Editura Polirom în 2006, care adună comunicatele prezentate în cadrul unei sesiuni ştiinţifice. (În acest context, Jean Ancel, cercetător la Yad Vashem, Israel, îi face pe români vinovați exclusivi pentru progromul de la Iași, ignorând faptul că Iașiul, în acea vreme, era un oraș aproape ocupat de ARMATA GERMANĂ!!! – n.n.)

„Interogatoriul“ lui Ion Antonescu

Două fragmente din „Interogatoriul“ lui Ion Antonescu, în timpul procesului din 6 mai 1946, trebuie puse în paralel cu opinia lui Jean Ancel (cercetător evreu citat de Institutul Elie Wiesel), potrivit căreia doar jandarmii români sînt cei care au tras în evreii din „trenul morţii“:

„Ion Antonescu: [După pogrom] eu m-am dus la Iași și am vorbit cu comandantul general german, pentru că Iașul era atuncea în zonă militară germană, acolo operau trupele germane și era și zona de front și tot Iașul era ocupat de germani, de trupele care trebuiau să treacă Prutul. Și atuncea m-am dus la Iași și am vorbit cu generalul german și i-am spus: «Dacă se mai repetă acest lucru, dau telegramă Führerului și las comanda frontului». Și atunci, generalul german mi-a spus: «Vă asigur, domnule general, că nu se va mai întâmpla». […]

Ion Spânu

Citește tot articolul aici: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

13 Comments on Institutul Elie Wiesel lovit în moalele capului de un ziar evreiesc din SUA care spune că pentru Pogromul de la Iași și-au asumat responsabilitatea GERMANII, în 1959

 1. cei care faceau liste cu romanii din basarabia prin 1939-1940 iar mai apoi le-au dat lui stalin care imediat i-a si impuscat pe loc pe cei de pe lista sau i-au dus cu toata familia in siberia si gulaguri unde majoritatea au si murit, ERAU NISTE EVREI SUPARATI CA LI S-A LUAT PUTEREA OFERITA IN DAR DE CATRE TARII RUSIEI INAINTE DE 1918 SI CARE PENTRU BANI I-AU VANDUT PE ROMANI RUSILOR. ACESTI EVREI SUNT VINOVATI DE 250.000 DE MORTI ROMANI DIN BASARABIA. CEL CARE A INFINTAT GULAGURILE ERA TOT EVREU CA SI MAJORITATEA LIBERILOR COMUNISTI SOVIETICI. ??? ASTIA CAND PLATESC PENTRU CRIMELE LOR ??? EVREII AU INCEPUT HOLOCAUSTUL IMPOTRIVA ROMANILOR . ACEST INSITUT TREBUIE INCHIS DEFINITIV

 2. O rezolva “ai nostri” cu Iohannis in frunte, recunoastem tot ce n-am facut, mai construim un monument pentru “holocaustizati”, mai condamnam niste romani si ne scriem pe frunte “am ucis, am ucis, am ucis”, apoi mai platim niste despagubiri, caci altfel cum ai putea ramane la putere in Romania controlata de Securitatea vanduta “axei Washington-Londra”?

 3. Institutul Elie Wiesel ii scote responsabili pe romani pentru crimele nemtilor!! // 2 august 2017 at 20:03 // Răspunde

  Institutul Elie Wiesel ii scote responsabili pe romani pentru crimele nemtilor!! Pai daca sunt sustinuti!!! De ce oare???

  Cu aceasta dovada ar trebui dat in judecata Institutul Elie Wiesel pentru fals si utilizare de fals!!!! si pentru tot ce ne permite legea!!!

 4. Exact cum îşi doresc fabricanţii de istorie falsă ai holocaustologiei, orice cititor mai puţin informat asupra complexităţii evenimentelor politico-militare din Moldova anilor 1940-1941, rămâne cu impresia autoculpabilizatoare cum că românii de atunci, antisemiţi congenitali fiind şi fără absolut nici un motiv mai mult sau mai putin întemeiat, asa într-o bună zi de 29 iunie 1941 au început să-i strângă pe toţi evreii cu intenţia de a-i…. extermina ! Nimic mai fals, dar acesta e scopul nedeclarat al studiilor holocaustologilor bazate foarte mult pe cele mai slabe probe juridice anume mărturiile supravieţuitorilor şi pe memoriile acestora!

  Iaşiul anului 1940 era un oraş cu populaţie preponderent evreiască, aprox. 51-52% din populaţia oraşului fiind evrei dintre care 90% proveniţi din imigraţie-invazie ilegală şi stabilită în Moldova prin încetăţenire în masă după primul război mondial, sub presiunea şantajului ordinar al cercurilor financiare mondiale evreieşti şi a masoneriei mondiale care au pus o singură condiţie majoră pt. a recunoaşte România Mare : toţi evreii din România trebuie încetăţeniţi în masă, necondiţionat!
  În 1940, pe vremea lui Carol II, INAINTE de Antonescu şi legionari, exact cu un an înaintea evenimentelor din Iaşi România a pierdut Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţei, teritorii ocupate bestial de către trupele departamentului comunism al organizaţiilor mondiale evreieşti, departament arhicunoscut sub numele de URSS, cu sprijinul nemijlocit al majorităţii covârşitoare a evreilor locali constituiţi în “COMITETE DE INIŢIATIVĂ PT. PROTECŢIA TERITORIULUI BASARABEAN”–arh. MapN nota inf. Nr. 11517 sau PRAVDA din7 iulie 1940. Adică cu contribuţia devastatoare a evreilor neloiali/trădători care au primit abuziv privilegiul cetăţeniei române, implicit protecţia statului român şi TOATE drepturile civile şi politice pe care le avea orice român!!! Fapte grave, de proportii catastrofice OMISE cu desavarsire din manualele de istorie si din toate actele oficiale contemporane concretizatate într-un dezastru politico-militar-etnic, ce doar în primele doua săptămâni s-a ridicat la 43.232 victime din partea României(nu e greseala de tipar!)oficialităţi, cadre/militari ucisi, răniţi si dispăruţi odată cu ocuparea României de Est de catre Bolşevici! Pt comparatie, în mediatizatul Razboi pt Independenta din 1877 desfăşurat timp de 6 luni România a avut doar aprox 10.000 victime! Evaluati proportiile dezastrului! O adevarata catastrofa pt. Romania, trecuta sub TĂCERE deplină. Sinteza oficiala/riguroasă a datelor a fost înmânată după ruşinoasa retragere, Ministrului, la 6 iulie 1940, de către Marele Stat Major. Toate documentele ce dovedesc dimensiunea acestui dezastru de proporţii al Armatei române, ce nu apare în nici un manual de istorie deşi depăşesc de aprox 4 ori pierderile României în războiul de independenţă, se găsesc în arhiva M.Ap.N. fond cab. ministr, dosar nr.1447. Trupele române în retragere din teritoriile specificate avea ordin ferm să nu folosească armametul din dotare, să nu răspundă provocărilor armatei roşii şi mai ales alogenilor civili evrei organizaţi în formaţiuni paramilitare, care i-au atacat astfel fără milă.
  Se tot insistă în media cu obstinaţie pe cele 2 trenuri ale morţii în care au murit 2196 de evrei lângă Iaşi! DAR NICI UN CUVINŢEL despre cele 54(!!!) DE GARNITURI DE TREN cu care au fost DEPORTAŢI SPRE EXTERMINARE AUTOHTONII BASARABENI ŞI BUCOVINENI de către evreii sovietici cu concursul inuman şi nemijlocit al evreilor basarabeni(foşti români), ÎNAINTE de cele 2 trenuri ale morţii de la Iaşi, înainte de Antonescu, înainte de efemera guvernarea legionară !!! Alte 42 de garnituri de trenuri ale morţii comandate de evreii sovietici erau în pregătire iminentă pt. a deporta în Siberia/Kazahstan alte 85.000 de basarabeni, dar desfăşurarea operaţiunii Barbarossa le-a amânat doar planurile, aceasta deportare fiind realizata pe deplin la sfarşitul anilor`40 ! În locul populaţiei seculare româneşti din Basarabia/Bucovina deportate de evreii alogeni, au fost aduse din URSS, respectiv au venit din proprie iniţiativă din România, din Bulgaria, din Ungaria şi de prin alte colţuri ale Europei aprox. 150.000 evrei cu scopul discret declarat la promisiunea lui Stalin(nerespectată ulterior) pt. realizarea aici a unei Republicii sovietice socialiste Evreieşti. De asemenea, sute de rapoarte informative calificate aflate în arhivele militare române semnalau starea de spirit a evreilor din Iaşi – proaspăt cetăţeni români, ca fiind extrem de favorabilă invaziei sovietice de peste Prut, foarte multe dintre acestea descriu atitudinea sfidătoare, dispreţuitoare pe faţă a evreilor din Iaşi la adresa autorităţilor româneşti şi a României în general !

  Sensul real al formulei autodeterminare promovată de URSS prin comunişti, anume până la despărţirea de stat a “naţionalităţilor asuprite” se adresa în primul rând comunităţii evreieşti din Moldova ocupată de sovietici şi relua o idee mai veche a unui „cămin” evreiesc în Basarabia, Galiţia, Ukraina. arhiva M.Ap.N. fond 1 inv. 8 dosar nr. 167, f. 1718.
  Planul nu a fost la propriu doar în anii 20, ci chiar din 1939/1940 cand mulţi evrei din Basarabia, Bucovina si Moldova se pregăteau cu fervoare pt “înlăturarea consecinţelor imperialismului românesc” ştiind încă dinaintea invaziei bolşevice că aceaştia urmează să desfăşoare o operaţiune politico-militară de proporţii cu scopul înfiintării unui stat iudeu în zona, Romania, Polonia si Ucraina urmand sa cedeze teritorii importante pt infaptuirea dezideratului evreiesc major=un stat propriu, aprox. 100.000km2. Aşa se explică crimele şi samavolniciile inimaginabile la care s-au dedat evreii din zona vizată de ultimatumul bolşevic, DESPRE CARE NIMENI DIN MEDIA NU POMENESTE NIMIC FIIND SUBIECT TABU, ajungându-se la proporţiile unui război interetnic cu românii, atât cu autorităţile, cu biserica creştină cât şi cu populaţia românească a regiunilor în cauză, până în iulie 1941 cand trupele române au trecut Prutul! Ideea unei republici evreieşti în U.R.S.S. a fost îndelung dezbătută în conducerea bolşevică de la instalarea lui lenin şi aplicată parţial în 1930 în estul URSS la Birobidjan, regiunea (oblastul) autonomă evreiască care există şi astăzi !!!
  Mai 1940 : „cu o lună înainte de începerea operaţiunilor militare sovietice din Basarabia, au fost chemati de Komintern evreii Leibovici si I. Morgenstern, membrii ai secretariatului partidului comunist din România, care au prezentat toate detaliile despre capacitatea de luptă şi activitatea organizaţiei comuniste din Basarabia, ca şi asupra stării de spirit şi politico-morale a populaţiei” Editura Academiei de Înalte Studii Militare – 1992. Raport al Inspectoratului regional de politie al ţinutului Nistru – mai 1940 :”paralel cu acţiunile informative şi de paralizare a zonei de operaţii probabile ale armatei române, organizaţiile comuniste încep a desfăşura o activitate mai pronunţată prin propagandişti în favoarea regimului sovietic” Nota informativă Insp. Politie jud. Suceava, Iasi, Galaţi : „un nr. tot mai mare de comunişti, în special evrei originari din România, sunt instruiţi în U.R.S.S. pentru a fi în măsura de a culege tot felul de date cu caracter militar în spaţiul românesc, unde evreii sunt trecuţi clandestin ca refugiaţi ce doreau să se repatrieze. Cu ocazia percheziţiilor s-au găsit asupra lor manifeste ce proslăveau anexarea de către U.R.S.S. a ţărilor Baltice(de unde O TREIME DIN POPULATIE A FOST DEPORTATA ÎN SIBERIA LA ORDINUL EVREILOR CE CONDUCEAU URSS DIN 1917!!!), considerat ca act de „politica sănătoasă de pace” – asupra cetaţeanului Bergman Leon, evreu din Bucovina prins de poliţie în Suceava.
  Documentele contrainformative din arhiva M.Ap.N. dovedesc irefutabil faptul ca foarte frecvent, minoritari evrei au fost folosiţi pentru a pregăti şi facilita invazia sovietică, fiind informaţi asupra momentului agresiunii, actionâd prin sabotaj şi propaganda prosovietică. :Nota informativă nr. 127/25 VII 1940 „Evreii din România au fost informaţi de ocuparea Basarabiei înainte de darea ultimatumului de către U.R.S.S., dedându-se la o intensa propagandă şi pregătind din timp steaguri roşii şi plancarde cu „Traiască armata sovietică şi Stalin”.
  arhiva M.Ap.N. fond Corpul 4 armata, dosar nr. 69, f. 104. Iunie 1940: Nota informativa a Armatei Române : „În toate oraşele basarabene si nord-bucovinene, ca la un consemn, s-au format grupuri de evrei înarmaţi, în majoritate tineret, de ambele sexe, care numaidecât a început acţiunea teroristă. Au fost împuşcaţi cu predilecţie funcţionarii judecătoreşti, cei politieneşti, slujitorii altarului, precum şi funcţionari financiari, aceştia din urma cu ocazia devalizarii diferitelor casierii ale Statului, întrucât în afara zelului revolutionar, bandele teroriste au arătat, în timpul desfăşurării actiunilor, o pronuntata tendinta pentru adunarea de capital, în flagranta contradictie cu principiile anticapitaliste cuprinse în doctrina în numele careia desfăşurau acţiunea. Nu a fost cruţată nici armata şi zilnic sosesc noi informaţii despre ofiteri, subofiţeri şi soldaţi care, chiar fără a fi contrazis intenţiile comuniştilor evrei de a se manifesta, au fost împuşcaţi sau schingiuiţi” ; arhiva M.Ap.N. fond Marele Stat Major, sectia 2, dosar nr. 941, f. 558. Nota informativa nr. 13968/3 iulie 1940, Statul Major al Granicerilor : „la depoul Iaşi(în România neocupată(!) de sovietici, la 5 zile dupa invazia acestora în Basarabia!!!) au mai tinut discursuri încă doi evrei, dintre care discursuri afirmând că românii sunt niste hoţi şi pungaşi şi ar trebui ca sovietele să ia măsuri şi în timp de 5 zile să ajungă la Bucureşti, pentru ca românul nu merită altceva decât distrus” Aceasi nota informativa a armatei despre profanarea unei biserici din Ungheni :„la intrarea pe poarta la biserică, este arborat steagul sovietic; pe data de 5 iulie 1940, cand a fost defilarea(trupelor sovietice eliberatoare victorioase), toti jidanii s-au dus la biserica, au spart lacătul pentru a intra şi a devasta icoanele” arhiva M.Ap.N. fond Corp 4 Armata, dosar nr. 67, f. 332, 333. Nota informativa nr. 1454/5 iulie 1940, Biroul de Siguranta de pe lângă Chestura Politiei Iaşi : „suntem informaţi ca în ziua de 28 iunie 1940 un grup de evrei comunişti din Chişinău au împuşcat în plin centrul oraşului un numar de 4 ofiteri de poliţie români, precum şi un căpitan din armata română” ; arhiva M.Ap.N. fond Corp 4 Armata, dosar nr. 67, f. 310. Raport al Biroului 2(serviciul militar secret) / 3 iunie 1940, nr. 14 033.

  Fiind la doar 15 km de proaspătul teritoriu ocupat de URSS, în zilele de 25 si 26 iunie sovieticii au bombardat Iaşiul cu ajutorul aviaţiei şi artileriei, 20 de bombe căzând chiar în centrul oraşului peste civili! Cu ocazia bombardamentului din 25 iunie însă se înregistrează o fapta extrem de gravă, fără precedent în WW2 ce încălca flagrant şi nepermis legile de război în vigoare, armata roşie a folosit atât în trageri de artilerie cât şi în bombardamentele aeriene contra populaţiei civile gaze otrăvitoare de luptă de tipul iperitei, gaz interzis prin convenţiile internaţionale de la Haga şi Geneva 1925 în care se evidenţează că “întrebuinţarea în război a gazelor axfixiante toxice sau similare, precum şi a tuturor lichidelor, materialelor sau procedurilor analoage a fost de drept condamnată de opinia generală a lumii civilizate, folosirea acestora de către beligeranţi fiind interzisă”. Ei bine, toate aceste atacuri şi bombardamentele asupra Iaşiului au fost precedate permanent timp de mai bine de un an de sute de paraşutări dinspre URSS urmate de acte de sabotaj şi de atacuri permanente, aproape zilnice, asupra asupra autorităţilor româneşti, obiectivelor strategice şi asupra instituţiilor statului român.
  Iaşiul a fost o zonă extrem de activă pt. evreii comuniştii, plină de evenimente agresive cu actiuni îndreptate pe faţă împotriva României. Conform rapoartelor oficiale acesti diversionişti mulţi fiind prinşi şi arestaţi, erau în proporţie de 90% evrei, mai ales din România, CETĂŢENI ROMÂNI, fugiţi peste Prut la conaţionalii lor ce controlau samavolnic URSS. Aceştia găseau adăpost întotdeauna în casele evreilor ieşeni, unde erau frecvent găsite materiale compromiţătoare, manifeste cu mesaje ce atentau la integritatea statului român atât cât mai rămăsese din el. Bombardamentele din iunie s-au realizat cu sprijinul nemijlocit al evreilor din Iaşi care semnalizau de la sol şi corectau tirul artileriei balistice, furnizau informaţii sovieticilor, primeau informaţii/misiuni operative prin programele radio sovietice, actele de diversiune evreişti împotriva României luând o aşa mare amploare încât autorităţile române au decis la un moment dat confiscarea tuturor aparatelor de radio deţinute de evreii din Iaşi.
  Evenimentul declanşator al “ridicării” evreilor din Iaşi, al declanşării operaţiunilor de deportare, a fost de fapt picătura care a umplut paharul răbdării româneşti şi a fost atacarea de către necunoscuţi a reg.13 infanterie cu focuri de armă ce au făcut 8 victime, în noaptea de 28/29 iunie în timp ce traversa Iaşiul-cf Rap. Operativ.Nr26/30 iunie1941-Arhiva M.Ap.N rola PII,1–2704. În urma acestui atac josnic realizat împotriva Armatei române, într-un mare oraş românesc de către cetăţeni români-evrei, la presiunea armatei germane care paradoxal conducea dpdv militar operaţiunile în zona Iaşi, s-a declanşat o operaţiune de amploare bazată pe datele furnizate de informatorii existenţi chiar printre evrei, ce a dus la arestarea/anchetarea tuturor potenţialilor diversionişti, doar 5% din populaţia evreiască a Iaşului cu scopul de a-i anihila/scoate din zona frontului. Evenimentele au degenerat ulterior, şi din acest moment începe de fapt „partea a doua a filmului” despre Iaşi cu „ROMANII AU UCIS, AU UCIS, AU UCIS!”(Elie Wiesel)pe care holocaustologii îl pun neâncetat uitând complet de prima parte în care evreii încetăţeniţi s-au solidarizat făţis cu evreii sovieticii împotriva României !

 5. Stiu dela bunica mea care mi-a povestit cum nemtii ii legasera pe evrei unii de altii si ii loveau sa mearga inainte. “Erau foarte obositi si era cumplit de cald afara si ei aveau buzele uscate de arsita” povestea bunica. “Toti oamenii din sat au iesit si unuii au incercat sa le dea apa dar nemtii i-au amenintat cu armele”. Bunica mea plangea cand povestea, spunea ca degeaba iesira multi din case sa-i ajute pe necajiti, ca nu se puteu pune cu armele nemtilor.
  Romanii au incercat sa ia atitudine dar erau ocupati. Rusine sa le fie celor care acuza neamul romanesc de asemenea ocari.

  • Ai dreptata, multi romani au incercat sa le ajuta. Eu sint evreu, si nu cred ca majoritatea de romani au ajutat nemtii impotriva evreilor. Dar, ca si in Poland, Estonia, Latvia, nemtii au primit in ajutor, nu mai vorbesc de Ungaria (erau mai rau decit nemtii).

 6. “Redacţia publicaţiei americane Jewish Telegraphic Agency ne-a trimis un document excepţional care redeschide cazul „Pogromului de la Iaşi“. Este vorba despre buletinul zilnic de ştiri (Daily News Bulletin) din ziua de 24 august 1959, în care există ştirea că guvernul Germaniei de Vest îşi asumă responsabilitatea pentru Pogromul de la Iaşi şi acceptă să plătească despăgubiri familiilor de evrei ucişi.” ???
  Da-mi un link sa vad Daily News Bulletin din 24/8/59. Eu nu am reusit sa gasesc. FAKE NEWS

  • prostea! citeste ca s-a dezbatul si in 2017 problema si s-a publicat si pe CNN aceeasi concluzie… multi care urati tara asta mai sunteti, dupa ce ati furat cat ati putut masa,casa si averi!

 7. https://g.co/kgs/KBGcBb Pogromul este o actiune colectiva psihosociala sub forma de linsaj deci nu poate fi asimilat unor actiuni militare sau generate militar care se inscriu la crime de razboi chiar daca e implicata populatia civila, vezi Srebenicza Sarajevo, Belzec. Incadrarea cu rea vointa si mediatizarea actiunilor antievreiesti din timpul razboiului ca fiind antisemite sunt infractiuni impotriva statului prin denigrare si deformare a adevarului istoric si militar. Ca urmare Insitutul Elie Wiesel ( a carui fondator insusi e suspect de impostura prin frauda de identitate) organizeaza , pe banii statului roman si pe teritoriul statului, actiuni aniromanesti ce urmaresc denaturarea si slabirea unitatii si securitatii statului. Un demers in aces sens o sa fie depus la Securitatea Statului spre cercetarea vinovatilor si la Procuratura generala spre desfiintarea acestei institutii antiromanesti.

 8. Tradatori cei de la elie wiessel! Ne acuza la noi acasa de ce n-am facut ca sa ne starca de bani! Toate astea nu s-ar fi putut intampla fara sprijinul si complicitatea altor tradatori – politicienii romani, care ar vinde orice si pe oricine pt bani! Ramane de vazut ce e de facut acum!

 9. Georgeta Lukacs // 12 decembrie 2017 at 22:48 // Răspunde

  E datoria istoricilor români actuali,sa caute si sa valorifice acele probe autentice cu adevarurile istorice care au fost tinute ascunse. Academia Româna sa primeasca fondurile necesare si sa editeze adevarata si unica Istorie a României. Sa fie arse cartile de istorie româna care contin date false!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii