Noutăți

Inscripțiile de pe Piatra Inga și misterul din jurul acestora

Misterioasa piatră cu inscripții străvechi este situată în orașul Inga, statul Paraíba, din nord-estul Braziliei, la aproximativ 80 km de Oceanul Atlantic. Este o rocă imensă de 25 metri lungime și 3,5 metri inaltime. Pe una dintre fețe sunt circa 450 de incizii. Acestea reprezintă fețe misterioase, animale, fructe, constelații, simboluri și glife încă nedescifrate. Sunt zeci de figuri ciudate amestecate, unele dintre ele au coadă, altele arată ca niște zeități. Apoi sunt șiruri întregi de semne ce par a fi un fel de calendar.

 

inga

3358683040_8e5fab9d34_z

Foto2301

 

Hieroglifele au fost sculptate printr-o metodă al cărei secret nu a putut fi descrifat nici până în ziua de astăzi. Cei care le-au studiat au ajuns la o concluzie cel puțin bizară: aceștia cred că pentru realizarea inscripțiilor, cei care le-au făcut aveau matrițe speciale de înaltă presiune mecanică pe care le foloseau pentru topirea rocii. Multe simboluri ale monolitului de la Inga sunt similare cu cele găsite în Turcia, în vechea Anatolie a hitiților.

Misterul asociat acestei stânci cu semne necunoscute a făcut să se nască o serie de teorii care merg până la aducerea atlanților sau a extratereștrilor în ecuație, ca autori ai inscripțiilor. Dincolo de nenumăratele interpretări speculative, un lucru e cert: nimeni nu a reușit încă să găsească o explicație convingătoare a acestor semne…

 

inga002

 

sursa: http://brazilweirdnews.blogspot.ro/2012/09/the-miystery-of-ingas-stone.html

sursa: http://hiddenincatours.com/the-strange-inga-stone-inscriptions-of-brazil/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Inscripțiile de pe Piatra Inga și misterul din jurul acestora

  1. gogu pardalian // 28 iunie 2015 at 12:57 // Răspunde

    Ma hazardez cu un comentariu… pe care ar fi bine să nu-l luaţi neapărat în serios. Să zicem ca o glumă…
    Aş zice că e o “filă de jurnal”. O venire pe lume (dacă citim de la stînga-sus spre dreapta-jos) adus de o pasăre gen barză, si creşterea… adolescenţa… pasiuni, muzică, arte… apariţia sentimentelor, apare clar un spermatozoid = deci sex, apoi un cuplu stabil (vezi desenul central care ar putea – cu multă fantezie – reprezenta o pereche de “ceva” care se ţin de …hmmm… să le zicem mîini) “binecuvîntaţi”/secondaţi/sfătuiţi de un altceva-ăla-în-formă-de-cruce… o sarcină văzută la ecograf, venirea pe lume a urmaşului… şi foarte probabil că desenul continuă cu tot felul de ciudăţenii asemenea. Asemenea… comentariului ăstuia, evident!

  2. Lucrurile acestea nu pot fi citite in mod obisnuit.Se citesc prin metoda ,,copilului”si va trebui sa folosesti copii apoi sa intelegi ce spun sau prin metoda suprapunerii evenimentelor si ai nevoie de cineva care sa stie si sa fie implicat-interesat in asa ceva.Mesaje sau nu ele spun ceva.Cam asa lucreaza arheologii insa asocierea este mediocra baza fiind doar lucrurile care se vad si nenorocita aia de virgula care poate face praf un tom de o mie de pagini.Si aceasta este o parere!Orgoliile au scufundat Titanicul.Tablitele spun povestea unei populari(sau re)….Mai este ceva!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii