Noutăți

Inovaţie japoneză – coada portabilă menită a reda echilibrul corpului uman

O echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo au creat o coadă portabilă menită a reechilibra fin corpul uman şi a conferi o mai mare stabilitate a mişcării, imitând funcţia unui membru suplimentar care se regăseşte la animale, relatează CNN.

Coada robotică de un metru lungime şi formată din vertebre funcţionează ca una reală având capacitatea de a se răsuci şi undui într-un mod similar.

Dispozitivul care se ataşează cu ajutorul unor hamuri conţine senzori şi patru muşchi artificiali care îi permit să răspundă mişcărilor purtătorului.

Contramişcarea trebuie să fie îndeajuns de puternică pentru a schimba centrul de greutate al corpului reechilibrându-l şi furnizându-i mai multă stabilitate.

Proiectul numit Arque de către iniţiatorii săi japonezi, oamenii de ştiinţă Yamen Saraiji, Junichi Nabeshima  şi Kouta Minamizawa, are ca obiectiv îmbunătăţirea corpului uman cu ajutorul unor tehnologii portabile.

Cercetătorii au făcut simulări cu prototipuri modelate după cozile pisicilor şi ale tigrilor dar acestea s-au dovedit prea uşoare pentru a avea impact asupra echilibrului corpului uman. Astfel că aceştia şi-au îndreptat atenţia asupra cozilor căluţilor de mare mai masive şi mai grele şi astfel îndeajuns de puternice pentru a contrabalansa corpul uman.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Inovaţie japoneză – coada portabilă menită a reda echilibrul corpului uman

  1. Urmeaza coarnele care vor gazdui diversele smart-device-uri.

    Mi-amiteste de ce citeam candva: “calugarii vor fi ca mirenii (civilii, oamenii de rand), iar mirenii vor fi ca dracii”. Ei, uite ca vor fi si ca aspect exterior ca dracii!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii