Noutăți

Influențele traco-getice din cultura grecilor antici

Cultura Greciei antice este, fără îndoială, una remarcabilă. Nu întâmplător ea este considerată un reper major în dezvoltarea științelor, artelor și a ideilor filozofice.

La prima vedere, pentru majoritatea oamenilor, tot ce vine de la greci pare să fie produsul original al gândirii lor. În realitate, o mare parte din mitologia, tradițiile și spiritualitatea grecilor sunt împrumuturi din lumea tracilor și a geților.

Tocmai de aceea, trebuie să descoperim care este contribuția traco-geților la realizările grecilor, pentru a înțelege cât de importantă a fost cultura strămoșilor noștri în lumea antică.

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Influențele traco-getice din cultura grecilor antici

 1. As spune, daca imi e permis, ca este cumva gresit spus ca au imprumutat pentru ca, de fapt, ei grecii au venit cu ele de acasa. Grecii nu au rasarit precum plantele din pamantul Greciei, au venit si ei de undeva. Ne spune istoria. Ionienii au venit cu foarte multa vreme in urma din Anatolia, minoicii din nordul Africii via Creta, aheii au venit din nordul balcanic, dorienii, mai tarziu, tot de acolo.

  Numele Eladei vine de la poporul care isi spune “elen” si care “elen” vine de la numele “heloni”, iar acesta de la mai vechiul “geloni”, Herodot citire.

  Iar gelonii au fost getii lui Gelon sau Gelonos, care a fost get, fiul al doilea al printesei gete si zeite Ileea (Echidna) nepoata de sora a Marelui Filimer, regele aproape mitic al getilor carpato-pontici de acum mai bine de 4000 de ani.

  Probabil ca asa cum astazi noi toti ceilalti le spunem grecilor greci in timp ce ei isi spun eleni, tot asa in antichitate li s-a spus de catre ceilalti ahei si dorieni in timp ce ei insisi isi spuneau heloni sau chiar eleni.

  Gelon a fost fratele mai mare al lui Scita Baltul si cu toate ca era mai mare de varsta era supusul lui Scita deoarece Scita era stapanul Imperiului ce-i si purta numele, adica Scitic. Scita era, ne spune Berosos Caldeul, mai inzestrat din punct de vedere fizic si probabil ca nu numai.

  Deci, grecii/elenii au fost si sunt rude apropiate cu noi “românii” (geții). O spune si stiinta geneticii.

  Acestea, in afara de ce spune genetica, sunt spuse de Herodot si Berosos Caldeul.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii