Noutăți

Influenceri-copii fac milioane din publicitate…

  •  
  •  
  •  

Specialiștii Universității din New York arată că micii influenceri, care au ajuns să aibă milioane de urmăritori pe internet, promovează produse alimentare nesănătoase.

Companiile care produc alimente și băuturi considerate de specialiști nesănătoase investesc anual aproape două miliarde de dolari pentru a ajunge să se adreseze consumatorilor tineri și copiilor.

Pe lângă creșterea puternică a campaniilor publicitare prin intermediul televiziunii, internetul, prin canalele proprii de YouTube ale copiilor, care cunosc o explozie, a ajuns o sursă de popularizare a acestor produse, notează sciencedaily.com.

Potrivit estimărilor mondiale, peste 80% dintre părinții cu copii cu vârsta mai mică de 12 ani le permit acestora să vizioneze filme pe YouTube, activitate accentuată de restricțiile generate de criza sanitară mondială.

Creșterea popularității acestor canale a atras imediat atenția companiilor, care își promovează produsele, unele catalogate ca nesănătoase, în timpul derulării acestor filme și îi atrag pe micii influenceri cu câștiguri imense – cel mai bine plătit este un copil în vârstă de 8 ani, care a câștigat din publicitatea găzduită pe canalul său 26 de milioane de dolari în anul 2019.

Studiul experților americani, cel dintâi care cuantifică impactul publicității de acest fel asupra copiilor din toată lumea, a dat la iveală, analizând activitatea celor mai populari cinci influenceri copii din anul 2019, cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani, și luând în considerare cele mai urmărite filme video, că 42,8% dintre acestea conțin publicitate alimentară, cu mai mult de 90 de procente reprezentând reclamă pentru produse nesănătoase. În top se află junk-fod și băuturile carbogazoase.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii