Noutăți

“Inelul vieții” – impresionanta construcție dintr-un oraș din China ce seamănă cu o poartă stelară (galerie foto)

În oraşul Fushun din nord-estul Chinei se află o structură metalică cel puțin neobișnuită. Acest imens inel din oțel, numit “inelul vieţii”, a costat 16 milioane de dolari, are o înălţime de 157 de metri, iar pentru realizarea construcției s-au folosit 3.000 de tone de oţel. Pe timp de noapte, obiectivul turistic este luminat de 12.000 de LED-uri.

Potrivit oficialilor din municipal Fushun, această structură uriașă a fost construită pur și simplu ca o platformă de vizionare a întregului oraș. Dezvoltatorul intenționa inițial să adauge o platformă de unde cei mai curajoși să poată executa salturi de tipul bungee-jumping. Cu toate acestea, ideea a fost abandonată, deoarece inelul este prea mare iar siguranța oamenilor ar fi fost pusă în pericol.

Inelul vieții a fost lăudat și ridiculizat în mass-media din China. Presa chineză a fost aspră în legătură cu această construcție, după ce mai mulți internauți au comparat structura cu un inel de transport din seria “Stargate”. Cu toate acestea, occidentalii par a fi mai interesați de acest simbol al orașului Fushun decât localnicii. Cei de la Huffington Post au numit construcția ca fiind “uimitoare”, iar National Geographic a afișat o fotografie a ineditului inel printre cele mai bune fotografii ale anului.

ring-of-life-16 ringoflife_03[2]

inel china

ringoflife_08[6] ringoflife_05[3]

sursa: Gizmodo, Cri.cn, Chinesedefense

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii