Noutăți

“Inelul vieții” – impresionanta construcție dintr-un oraș din China ce seamănă cu o poartă stelară (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

În oraşul Fushun din nord-estul Chinei se află o structură metalică cel puțin neobișnuită. Acest imens inel din oțel, numit “inelul vieţii”, a costat 16 milioane de dolari, are o înălţime de 157 de metri, iar pentru realizarea construcției s-au folosit 3.000 de tone de oţel. Pe timp de noapte, obiectivul turistic este luminat de 12.000 de LED-uri.

Potrivit oficialilor din municipal Fushun, această structură uriașă a fost construită pur și simplu ca o platformă de vizionare a întregului oraș. Dezvoltatorul intenționa inițial să adauge o platformă de unde cei mai curajoși să poată executa salturi de tipul bungee-jumping. Cu toate acestea, ideea a fost abandonată, deoarece inelul este prea mare iar siguranța oamenilor ar fi fost pusă în pericol.

Inelul vieții a fost lăudat și ridiculizat în mass-media din China. Presa chineză a fost aspră în legătură cu această construcție, după ce mai mulți internauți au comparat structura cu un inel de transport din seria “Stargate”. Cu toate acestea, occidentalii par a fi mai interesați de acest simbol al orașului Fushun decât localnicii. Cei de la Huffington Post au numit construcția ca fiind “uimitoare”, iar National Geographic a afișat o fotografie a ineditului inel printre cele mai bune fotografii ale anului.

ring-of-life-16 ringoflife_03[2]

inel china

ringoflife_08[6] ringoflife_05[3]

sursa: Gizmodo, Cri.cn, Chinesedefense

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii