Noutăți

Inedit – Primul muzeu VIU din România se deschide în această vară. DACII vor fi acolo…

Primul muzeu viu din Romania va fi deschis, in aceasta vara, intr-un sat izolat din Muntii Apuseni cu 14 locuitori, satul Tecsesti din judetul Alba. Muzeul Viu este un proiect independent de antreprenoriat social al Asociatiei Groove ON, inceput in decembrie 2015, ne informează wall-street.ro

Muzeul Viu din Tecsesti este unic prin faptul ca ofera publicului posibilitatea de a trai intr-un spatiu care reconstituie istoria acestor meleaguri, de la origini pana in prezent – de aici si denumirea de muzeu viu. Locuitorii muzeului vor proveni preponderent din mijlocul comunitatii pasionate de originile poporului roman, de legendele dacice, etnografie, antropologie si folclor, comunitate care si finanteaza acest proiect.
casa taraneasca 0
“La Origini – Muzeul Viu de la Tecsesti este un proiect unic in Romania, inovator si complex”, declara Ionut Onea, presedintele Asociatiei Groove ON. “Este ca un tunel al timpului, prin care poti calatori daca esti pasionat de istorie, de legendele cu daci, solomonari, zmei si varcolaci. Este complex pentru ca este si o forma de antreprenoriat social, in sensul in care ajuta ca micul sat izolat din Apuseni, unde mai traiesc doar 14 batrani in prezent, sa ramana viu, sa puna in valoare resursele naturale ale zonei, sa perpetueze cultura locului si sa produca un impact economic, cultural si social durabil”, explica initiatorul proiectului.
Citește articolul integral aici: wall-street.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Inedit – Primul muzeu VIU din România se deschide în această vară. DACII vor fi acolo…

  1. Este minunat ca exista oameni preocupati de asemenea proiecte…felicitari!

  2. Bravo, tot respectul !!!!

  3. sa marim numarul populatiei acolo…ne mutam la Muzeul Viu?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii