Noutăți

Inedit: Pantofii care îţi ambalează picioarele

De cele mai multe ori magazinul de pantofi  nu-ţi oferă ceea ce îţi doreşti, sau preţul versus calitate nu este tocmai ce trebuie. Nu întotdeauna pantofii se potrivesc perfect, iar opțiunile personalizate sunt prea scumpe pentru cei mai mulți dintre noi. Compania italiană Vibramcunoscută pentru încălțămintea sa militară, a venit cu o soluție la această problemă: pantofii Furoshiki.

japanese-inspired-wrap-around-shoes-furoshiki-vibram-5
Furoshiki
(風 呂 敷) este un ambalaj tradițional japonez, utilizat pentru transportul de bunuri și a fost folosit pentru prima dată în perioada Edo pentru a transporta haine în timp ce mergeai la băile japoneze tradiţionale publice (Onsen). Pentru a preveni un amestec din haine, îmbrăcămintea era legată în Furoshiki. Mai târziu, sistemul de pliere al acstei cărpe s-a răspândit și a fost folosit de către comercianți pentru a proteja bunurile sau cadourile lor.

În prezent, ambalajele Furoshiki sunt realizate din țesături diferite, inclusiv mătase, bumbac, mătase artificială și nailon. Și deși această artă de înfăşurare-ambalare rămâne populară în Japonia, utilizarea sa a scăzut din cauza cererii moderne pentru pungi de plastic. În ultimii ani, Ministerul Mediului japonez a organizat mai multe campanii pentru a promova utilizarea de Furoshiki din nou, pentru a asigura protecția mediului în Japonia și în întreaga lume.

Pantofii Furoshiki, creaţi de designerul japonez Masaya Hashimoto, nu au şireturi ş se înfășoare în jurul piciorului prin fixare cu arici.

japanese-inspired-wrap-around-shoes-furoshiki-vibram-71
Vibram
denumeşte aceste încălţări drept ambalaj de talpă.” Acești pantofi noi pot fi cumpăraţi pentru aproximativ 140 dolari, și sunt produşi în prezent în cel puțin cinci culori.

japanese-inspired-wrap-around-shoes-furoshiki-vibram-10
traducerea şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: boredpanda.com, dainius

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii