Noutăți

Inedit: erupție solară filmată în timpul unei misiuni spațiale, acum două săptămâni!

Agenția spațială americană NASA, a difuzat săptămâna aceasta înregistrarea video a unei erupții solare produse la 18 iunie și captată în cadrul misiunii Solar Dynamics Observatory (SDO). Filmarea acoperă 4 ore din spectaculosul eveniment.

Ca urmare a acestui fenomen, pe pământ pot apare aurore boreale! Erupția în sine este identificată de către specialiștii americani, drept o ejecție de masă coronară.

Pentru a realiza dimensiunea uriașă a erupției solare, priviți fotografia de mai jos unde puteți vedea și raportul dintre planeta noastră și fenomenul de pe soare… Umilitor, nu?

maxresdefault1

Solar Dynamics Observatory (SDO) reprezintă prima misiune lansată de NASA în cadrul programului propriu “Living With a Star” (LWS) – “Trăind cu o stea” care urmărește înțelegerea și explicarea cauzelor variațiilor solare și impactul acestora asupra Pământului.

Tot pentru această săptămână, televiziunea Nasa are pregatită transmisia în direct a lansării și andocarea unei nave rusești de aprovizionare, fără pilot, la Stația Internațională Spațială (ISS).

NASA – SCURT ISTORIC: În 29 iulie 1958, președintele Eisenhower a semnat actul prin care se înființează Agenția Spațială Americană – NASA. Când și-a început activitatea la 1 octombrie 1958, NASA era constituită din patru laboratoare și avea 8.000 de angajați, dintre care unii proveneau de la Agenția guvernamentală pentru aeronautică NACA (National Advisory Committee for Aeronautics). Primele programe NASA au fost cercetări privind zborul spațial cu echipaj uman și au fost conduse sub presiunea competiției între SUA și URSS – Cursa spațială în timpul Războiului rece. La 5 mai 1961, astronautul Alan B. Shepard Jr. a devenit primul american în spațiu când a pilotat Freedom 7 într-un zbor suborbital. John Glenn a fost primul American pe orbită în jurul Pământului la 20 februarie 1962 într-un zbor de 5 ore cu Friendship 7.

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

foto: you tube


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii