Noutăți

Inedit: au fost create jaluzelele care produc „energie verde”. Ele sunt, concomitent, și… panouri solare!

Cum ar fi dacă, pe lângă rolul de a împiedica razele soarelui să pătrundă în încăperi, jaluzelele de la ferestrele caselor noastre ar deține și funcția de panouri solare? Ideea aceasta a fost deja pusă în practică de către un inventator ucrainean. Noile jaluzele inteligente, prevăzute cu celule fotovoltaice, au capacitatea de a-și schimba înclinația lamelelor în funcție de poziția Soarelui pe cer. După cum susține compania producătoare, noile „jaluzele fotovoltaice” pot diminua costurile lunare generate de către consumul de energie electrică al unei gospodării cu până la 70%. Reprezintă, astfel, o alternativă demnă de luat în calcul la panourile solare clasice.

Jaluzelele solare inteligente SolarGaps, create de inventatorul ucrainean Yevgen Erik, ar putea, într-o zi, să furnizeze energie verde, gratuită, pentru orice casă ale cărei ferestre beneficiază de suficientă expunere la soare, vreme de câteva ore pe zi. Producătorul lor susține, potrivit inhabitat.com, că jaluzelele solare sunt extrem de eficiente și că au capacitatea de a genera 100 de wați pentru fiecare metru pătrat de fereastră, îndeajuns de multă energie electrică pentru a alimenta 30 de becuri de tip LED.

A

2

Compania arată, de asemenea, că procesul de instalare este suficient de simplu pentru ca proprietarii de case să se poată folosi, pentru montaj, doar de instrucțiunile SolarGaps, iar după ce jaluzelele sunt conectate, energia gratuită pe care o produc poate fi folosită, după trebuințe, în gospodărie. Totodată, aplicația pentru smartphone pusă la dispoziție le permite utilizatorilor să schimbe poziția lamelelor din alcătuirea jaluzelelor sau să verifice cât de multă energie generează acestea la un moment dat. Jaluzelele, confecționate din aluminiu, sunt prevăzute cu celule fotovoltaice care au o durată de viață considerabilă, de un sfert de secol.

x

1

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii