Noutăți

India va interzice produsele de plastic de unică folosință… până în 2022. Respectarea angajamentului va avea un impact uriaș, la nivel mondial!

Autoritățile din India au planuri mari. Pentru combaterea poluării, urmăresc, nici mai mult și nici mai puțin, decât interzicerea majorității produselor de plastic de unică folosință (cum ar fi sticle de plastic, tacâmuri, sacoșe, ambalaje alimentare etc.) în următorii patru ani. Anunțul a fost făcut de către premierul indian, Narendra Modi. Produsele de plastic de unică folosință sunt descrise, în legislațiile diferitelor state, drept acelea ce sunt menite să fie utilizate o singură dată înainte de reciclare. Reciclare care, adeseori, nu mai are loc, deoarece respectivele produse ajung, prin neglijența și nepăsarea oamenilor, direct în mediul natural. Frecvent, deșeurile sunt preluate de către râurile ce se revarsă și apoi transportate, în mari cantități, în apele mărilor și oceanelor lumii, unde produc grave distrugeri ale ecosistemelor.

Potrivit celor de la The Guardian, este cel mai ambițios angajament de intervenție contra poluării cu material plastic. India se evidențiază, astfel, într-un grup de 60 de state ce urmează să ia măsuri în această direcție. Măsura menționată va avea un impact major, la nivel mondial, de vreme ce va conduce la diminuarea poluării cu material plastic generată de către o populație enormă, de 1,3 miliarde de persoane.

 

La rândul său, ministrul indian al mediului, pădurilor și schimbărilor climatice a declarat că produsele de unică folosință din material plastic vor fi interzise în toate statele și teritoriile federale ale Indiei, până în anul 2022. Șeful Programului Națiunilor Unite pentru Mediu a arătat că ambițiosul proiect al Indiei va inspira întreaga planetă, inițiind „o reală schimbare”.

De fapt, noi nu ar trebui să așteptăm doar ca statele mari ale lumii să ia măsuri radicale, spre diminuarea poluării generate de către managementul defectuos al deșeurilor provenite din produsele de material plastic de unică folosință (sticle, pahare, ambalaje etc.). Dezvoltarea industrială și creșterea nivelului de trai nu trebuie să aibă drept efect distrugerea mediului natural. Alegerile individuale și colective pe care le facem azi, în direcția combaterii poluării, vor influența, negreșit, viitorul copiilor și nepoților noștri.

Un raport al UN Environement cuprinde, printre altele, și o listă a statelor și orașelor mari din India care au interzis deja utilizarea sacoșelor de plastic sau a unor categorii de obiecte de plastic de unică folosință. 

Surse: inhabitat.com, www.theguardian.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on India va interzice produsele de plastic de unică folosință… până în 2022. Respectarea angajamentului va avea un impact uriaș, la nivel mondial!

  1. ȘoricelulDinMumbai // 17 iunie 2018 at 8:20 // Răspunde

    Sunt pe drumul bun. Poate într-o zi vor fi așa de bine încât ar putea oferi locuință și cetățenie indienilor ce se află pe meleagurile noastre.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii