Noutăți

India, Dubai, Israel sau Anvers: cine deţine supremaţia diamantelor brute?

Orașul Anvers din Belgia rămâne pe primul loc din lume la comerțul cu diamante brute. Acest lucru este în conformitate cu cifrele furnizate de “Kimberley Process”, care verifică originea diamantelor brute la nivel mondial. Rezultatul: oraşul Anvers bate India, Dubai și Israel.

Anvers importă și exportă un total de 234,7 milioane de karate (118,7 milioane în importuri și 116 în exporturi). Un karat este egal cu 0,2 grame de diamant. Cifrele pun oraşul Anvers în poziția de lider la nivel mondial.

715527754
Cele mai recente cifre înseamnă un impuls pentru sectorul diamantelor din Anvers, spune Margaux Donckier de la Centrul Diamantului “World Antwerp”. “Dubai, principalul nostru rival, importa doar o treime din ceea ce Anvers importă, iar exporturile noastre sunt duble. Acest lucru se datorează faptului că avem foarte mulți comercianți de diamante în oraşul nostru. Fiecare kilometru pătrat are 1.700 comercianți și acest lucru are un impact pozitiv asupra prețurilor.”

diamant brut 2

India bate însă Anversul atunci când este vorba de importul de diamante brute, dar au problem la exportul lor.

NYT2009010516453201C
Anvers
este un oraș din regiunea Flandra din Belgia și, în același timp, capitala provinciei cu același nume. În ianuarie 2010, Anvers număra aproximativ 493.000 de locuitori, ocupând din acest punct de vedere, primul loc între comunele din Belgia. Ca suprafață, Anvers ocupă locul al treilea, după comunele Tournai și Couvin. Orașul se întinde în cea mai mare parte de-a lungul malului drept al fluviului Escaut și este renumit pentru portul său, unul dintre cele mai mari din Europa. (wikipedia)

OLV-Kathedraal
traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: deredactie.be, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii