Noutăți

India a doborât orice record mondial, plantând 66 de milioane de copaci în doar 12 ore

 •  
 •  
 •  

Săptămână trecută India a reușit să planteze mai mult de 66 de milioane de copaci în doar 12 ore, depășindu-și propriul record mondial. În 2016, indienii au plantat 49,3 milioane de puieți de copaci în regiunea Uttar Pradesh, în 24 de ore.

India a are ca țintă mărirea arealului împădurit cu până la 95 de milioane de hectare, față de 20 de milioane cât este în prezent, până în 2030. Din păcate țara din sud-estul Asiei este în astăzi unul dintre cei mai mari poluatori cu dioxid de carbon din lume. Țara a devenit unul dintre statele cu cea mai scăzută calitate a aerului în zonele urbane, unul dintre factori fiind sistemele de încălzire bazate pe arderea intensă de cărbune şi arderea de combustibili fosili în exces pentru mijloacele de transport, atât personale cât și cele în comun.

indai

Totuşi, smogul începe să se estompeze. India îşi continuă ascensiunea ca mare putere mondială, cu eforturi uriaşe pentru a-și aduce economia în secolul 21, realizând investiţii majore în energie verde şi ecologie. Narendra Modi, actualul prim-ministru al Indiei, are un merit important în aceastp revoluție…

La campania de împădurire au luat parte aproximativ 1,5 milioane de oameni, iar puieții au fost plasați de-a lungul râului Narmada, în zona regiunii Madhya Pradesh.

sursa: http://www.iflscience.com/environment/india-just-planted-66-million-trees-in-12-hours/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on India a doborât orice record mondial, plantând 66 de milioane de copaci în doar 12 ore

 1. Chiar orice record mondial? pana si pe ala la mancat hotdog viteza?

 2. India inainte de toate ar trebui sa invete treaba cu igiena. Si aici ma refer la fiecare individ in parte. Lucrez cu oamenii astia de ceva timp. N-am vazut unul curat cu adevarat sau care sa nu puta a ceva.

 3. Bravo lor. Daca o tin tot asa, vor reusi multe.
  Cat despre comentariile de mai sus: eu am avut studenti indieni si nu “put” defel. Depinde in ce mediu lucrezi sau cu ce te deplasezi – mirosurile din autobuzele romanesti sunt “legendare”. La fel si despaduririle.
  Deci, bravo indienilor – asa se vede ce inseamna sa ai un prim-ministru luminat.

  • Care ma luminat, ca ostia sunt coruptia de al naibi .

  • Vorbim de peste un miliard de indivizi. Cu siguranta sunt si care nu put. De obicei put aia care sunt made in India de la mama lor si sunt intre doua varste, adica au apucat sa invete despre igiena intr-un fel (sau sa nu invete nimic de fapt) si se manifesta ca atare in lumea noastra. Nu merg prin autobuze cu ei ca probabil ca m-as arunca din mers, dar stau la 2 metri de ei zilnic. Hai sa zicem ca au o amprenta aparte asupra mediului inconjurator indiferent ce fac si cum fac. Cand e pranz, stim de la 100 m ce incalzeste gigel de India la microunde. N-ai cum sa nu remarci. Sa mai vorbesc de mouse-ul sau tastatura care au dare de mancare uscata pe ele pentru ca gigel de India prefera mancare moale/baloasa at labam direct? Servetele? Glumesti, nu?

   Da, toata aprecierea cu plantatul copacilor. Jos palaria. Dar e bine si cu igiena un pic. India este deja renumita pentru cat rahat gasesti peste tot…la propriu.

 4. Angellight // 11 iulie 2017 at 8:40 // Răspunde

  @Zhus: coruptia a aparut sub Nehru/Indira Ghandi, care au guvernat sub influenta ideologica ruseasca, de tip socialist si interventionist.
  Actualul guvern si primul ministru, Narendra Modi, fac eforturi intense pentru reducerea acestei coruptii, ceea ce este teribil de greu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii