Noutăți

Incredibilele opere de artă realizată pe boabe de orez

Artistul taiwanez Chen Forng-Shean și-a câștigat recunoașterea internațională datorită abilităților sale uimitoare de a putea crea adevărate opere de artă în miniatură. Artistul autodidact petrece câteva luni în faţa unei lupe, gravând o singură boabă de orez sau de nisip, însă rezultatele sunt uimitoare.

În fiecare zi, timp de mai bine de 10 ani, după ce ieșea de la job, Chen se închidea în atelierul său personal și încerca să deslușească această artă străveche pe care mulți o credeau pierdută. Deoarece arta miniaturală era pe cale de dispariție, bărbatul nu a avut niciun profesor de la care să învețe și nici un loc special de unde să-și poată procura uneltele necesare. Însă nu s-a lăsat descurajat de aceste piedici și nu a renunțat la visul său, iar prin multă muncă, pasiune și suflet pus în fiecare lucrare, a ajuns să se perfecționeze încât astăzi, lucrările sale nu numai că au atras atenția lumii întregi, însă operele sale se vând pe sute de mii de dolari.

Cele mai mici obiecte ascund un univers fără limite. Fiecare proiect este o aventură pentru mine. O minune, o călătorie plină de înțelepciune. În momentul în care proiectul este terminat, satisfacția este atât de mare încât nicio sumă de bani nu o poate înlocui “, a declarat Chen Forng-Shean.

dadd rgtgt fagg

Potrivit acestuia, pentru realizarea unei asemenea opere în miniatură are nevoie de multă răbdare, concentrare și rezistență fizică. Pentru a nu-și deteriora lucrarea, deseori este nevoit să își țină respirația pentru mai multe secunde sau să își controleze atât de bine mâinile încât să nu îi tremure nici măcar un singur deget, pentru că și cea mai mică mișcare poate strica toată muncă pe care a depus-o până în acel stadiu.

De-a lungul anilor, Chen Forng – Shean a creat artă pe semințe, granule de nisip și chiar tăiței. Însă lucrările cele mai impresionante sunt realizate pe boabele de orez. Acestea au atins un nivel al detaliului extrem de ridicat, mai ales dacă ținem cont de dimensiunile reduse, de doar 0,5 cm lungime și 0,3 cm lățime a boabelor.

fgrg gtgthh

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii