Noutăți

Incredibila Sabrina Pasterski – fata care a construit un avion pe când avea doar 13 ani!

  •  
  •  
  •  

Născută la Chicago, Sabrina Pasterski are, astăzi, 24 de ani și este considerată, deja, un fel de Albert Einstein în devenire. La această frumoasă vârstă, Sabrina se numără deja printre cei mai cunoscuți fizicieni de peste Ocean. A absolvit prestigiosul Massachusetts Institute of Technology cu punctajul maxim posibil iar acum activează într-un program doctoral la Universitatea Harvard.

La doar 13 ani Sabrina muncea la construirea unui avion cu un singur motor, aripă fixă și două locuri, numit N5886Q. Construirea avionului a început în martie 2006. Drept atelier i-a servit garajul tatălui său. În luna octombrie a anului următor avionul, pe care fata l-a construit singură, era funcțional, aproape gata de zbor.

Deși nu este prea activă pe rețelele sociale din mediul virtual, tânăra deține un canal YouTube, numit PhysicsGirl, acolo unde, printre altele, prezintă și procesul de construire a aparatului său de zbor, într-un film intitulat „Sabrina 2006: construirea unui avion pentru tatăl meu”. Avionul conceput de către Sabrina a zburat, pentru prima oară, pe 15 ianuarie 2008, iar anul următor, la vârsta de 16 ani, ambițioasa adolescentă a putut testa aparatul de zbor creație proprie în primul său zbor solo. Prima lecție de zbor a luat-o la doar 10 ani!

y

b

 

i

În afară de activitatea sa precoce și autodidactă în domeniul ingineriei aeronautice, tânăra explorează cu interes fascinanta lume a fizicii. Mai exact, este preocupată de genul de întrebări complexe și aparent imposibil de elucidat abordate de marile nume ale acestui domeniu. O lucrare publicată la începutul anului trecut de către Stephen W. Hawking, Malcolm J. Perry și Andrew Strominger, citează două dintre referatele științifice la realizarea cărora Sabrina Pasterski a luat parte, drept co-autoare, precum și un studiu pe care l-a realizat pe cont propriu.

Cercetările actuale ale tinerei de 23 de ani privesc elemente misterioase ale Universului nostru, precum găurile negre, natura gravitației și spațio-timpul. În studiile sale, ea se focalizează în principal pe înțelegerea naturii „gravitației cuantice”, prin care se urmărește explicarea fenomenului de gravitație, în contextul mecanicii cuantice. Pentru momentul în care, la finalizarea studiilor, va fi gata să se dedice activității profesionale, tânăra are deja rezervat un post important în cadrul companiei aerospațiale Blue Origin.

a

i

Sursa: interestingengineering.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Incredibila Sabrina Pasterski – fata care a construit un avion pe când avea doar 13 ani!

  1. La noi daca un astfel de om isi face un avion sau orice aparat de acest gen, are nevoie de ani de zile pana sa i se aprobe permisia de zbor si ca sa nu mai zic de acesti asa zisi profesori, care iti pun piedici in loc sa te ajute sa faci ceva concret!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii