Noutăți

Incredibila bătălie pentru castelul Schloss Itter. Momentul în care germanii și americanii au luptat ca… ALIAȚI în cel de-al Doilea Război Mondial

  •  
  •  
  •  

În ultimele zile ale celui de-al doilea război mondial, la cinci zile după ce Hitler s-ar fi împușcat în buncărul său din Berlin, una dintre cele mai bizare bătălii a avut loc pentru un castel din secolul al XIX-lea din Alpii austrieci. În castelul Schloss Itter, aflat pe un deal aproape de satul Itter, se aflau în mâinile forțelor naziste mai mulți demnitari francezi. Temutele forțe SS au decis să bombardeze castelul și să îi ucidă pe toți cei aflați în interiorul său. În acel moment, cei aproximativ 20 de soldați germani ai Wehrmacht-ului aflați acolo s-au aliat cu 14 soldați americani din zonă pentru a elibera castelul, iar împreună au luptat împotriva trupelor SS.

Povestea luptei începe la 4 mai 1945, atunci când trei tancuri Sherman aflate sub controlul cpt. Jack Lee Jr., au pătruns în castel cu intenţia de a salva prizonierii. Între timp, maiorul Josef Gangl, comandantul unei unităţi a infanteriei germane din wehrmacht, şi un dezertor, îşi făcea planuri similare. Gangl plănuia să se predea forţelor americane şi a decis că ajutorul oferit prizonierilor francezi, ar da bine în raportul său de misiune. Vreme de două zile, ciudata alianța condusă de căpitanul american Jack Lee a reușit să reziste unui bombardament al trupelor SS, până la sosirea întăririlor aliate.

După Anschluss Österreichs, anexarea Austriei la Germania de către regimul nazist în 1938, castelul Itter a fost confiscat de la proprietarul de drept, iar în conformitate cu ordinele lui Heinrich Himmler, a fost transformat într-un lagăr unde au fost reţinuți mai mulţi prizonieri, printre care se numărau fostul preşedinte francez Albert Lebrun, foştii prim-miniştri Paul Reynaud şi Edouard Daladier, generalii militari Maxime Weygand şi Maurice Gamelin, şi o personalitate renumită în tenis, Jean Borotra.

castle-itter-22 cacaff

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2323949/The-World-War-II-battle-Americans-Germans-fought-SAME-Incredible-true-story-fight-save-Austrian-castle-weeks-Hitler-committed-suicide.html

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/03/the-battle-for-castle-itter-strangest_19.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii