Noutăți

Incredibil: Un MAGHIAR și-a înregistrat drepturile de proprietate intelectuală asupra “mărcii” ARSENIE BOCA și le interzice tuturor să îi mai folosească imaginea și numele fără să îi plătească lui LICENȚĂ!!!

Adevarul.ro: Drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca au fost luate de un maghiar, iar comercianţii de suveniruri şi instituţiile care folosesc „marca Arsenie Boca” sunt ameninţaţi cu plângeri penale şi chemarea în instanţă.

Mai mulţi comercianţi de suveniruri care îşi desfăşoară activitatea în târgul de lângă Mănăstirea Prislop au primit notificări de la o casă de avocatură, în numele unei firme din Marea Britanie, în care au fost anunţaţi că nu mai au dreptul să vândă produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului Arsenie Boca. Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

„Vă aducem la cunoştinţă că Beneficiarul amintit mai sus este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate la nivel european Boca Părintele şi Arsenie şi asupra imaginii industriale a părintelui Arsenie Boca. Motiv pentru care vă solicităm, cu respect, să sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, având în vedere că aceste bunuri intră sub incidenţa şi protecţia oferită atât de legislaţia internă privind combaterea concurenţei neloiale şi a Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cât şi a Legislaţiei europeană”, se arată în documentele primite de comercianţi.

boca marca

Firma din Marea Britanie menţionează că atât numele Boca Părintele şi Arsenie, cât şi imaginea acestuia sunt înregistrate la nivel european, iar toate produsele şi bunurile ce poartă denumirea sau imaginea lui Arsenie Boca, care intră pe teritorul României sunt contrafăcute, neexistând vreo autorizare sau licenţiere de către deţinătorul de drept al mărcilor înregistrate.

Citeste mai mult: adev.ro/p0wi0s

Nota noastră: Iată la ce aberații se poate ajunge, atunci când legea pentru protejarea drepturilor intelectuale are vicii. Mâine, poimâine, maghiarul șmecher Andor Șandor și-ar putea înregistra și numele și imaginea lui Mihai Eminescu și, dacă ar fi primul care o face la nivel internațional, această lege bolnavă îi va da acoperire pentru a ne cere nouă, românilor, bani pentru a folosi numele și imaginea poetului național. Pentru cine nu știe până unde s-a ajuns cu aberația drepturilor de proprietate intelectuală, atunci aflați că în SUA, mamutul Monsanto are înregistrate ca mărci proprii un număr extrem de mare de… PLANTE!!!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Incredibil: Un MAGHIAR și-a înregistrat drepturile de proprietate intelectuală asupra “mărcii” ARSENIE BOCA și le interzice tuturor să îi mai folosească imaginea și numele fără să îi plătească lui LICENȚĂ!!!

  1. Individul nu poate demonstra ca e primul care a facut poze Parintelui Arsenie Boca; de fapt el le-a furat, asa ca ar trebui sa fie simplu de combatut aceasta mistificare grosolana!

  2. Individul ar trebui citat in fata unui tribunal sa dovedeasca de unde are aceste drepturi “de proprietate intelectuala”asupra “marcii”ARSENIE BOCA!!!!!!!

  3. El nu stie cu cine s-a pus, urmariti-l sa vedeti ca nu mai prinde REVELIONUL

  4. Eu zic ca e un furt de identitate.
    Nu poti sa iei identitatea cuiva, fie el si mort.
    Ce ar fi daca cineva ar inregistra numele maghiarului ca drept de proprietate intelectuala si el nu s-ar mai putea folosi de numele lui?
    Cineva trebuie sa se sesizeze din oficiu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii