Noutăți

Incredibil: tone și tone de diamante stau ascunse în scoarța pământului

 •  
 •  
 •  

“Cu cât cercetăm mai mult și analizăm diferite tipuri de roci, cu atât realizăm că există mai multe locuri unde putem descoperi diamante”, declară Dimitri A. Sverjensky, geochimist la Universitatea Johns Hopkins din SUA. „Cred că toți cercetătorii ar fi de acord că există mai multe medii de formare a diamantului.”

141120183344_1_900x600

Un studiu recent, publicat cu doar câteva zile în urmă în revista Nature Communications, demonstrează cum, în urma folosirii modelor chimice, s-a constatat că diamantele se pot forma ca urmarea a transportului de apă de la o formațiune stâncoasă la alta, transport prin care apa devine treptat mai acidă, apărând posibilitatea formării diamantelor printr-un proces mult mai simplu și mult mai comun decât s-a crezut până acum. Studiul arată lumii întregi că diamantele ar fi prezente în natură mult mai mult decât ne-am fi așteptat, cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins dând indicii clare și prezicând că scoarța pământului ar fi plină cu pietre prețioase. Însa acest tip de formare, necesită presiuni intense și temperaturi extreme, între 1.650 și 2.000 de grade Fahrenheit pentru ca diamantul să se nască. Astfel de fenomene naturale apar doar în adâncul mantalei Pământului. Accesul la diamante se face prin erupția magmei, care împinge diamantele din adâncul Pământului până la suprafață. Chiar dacă există o cantitate mare de diamante în adâncul pământului, acestea nu vor ajunge la suprafață prea curând și prea ușor.

Studiul publicat va ajuta oamenii de știință să înteleagă mai bine dinamica fluidelor din adâncul Pământulu, mișcarile lente, și fenomenele mai puțin înțelese ale ciclului formării și menținerii carbonului pe pământ, care permite viața pe planeta noastră.

diamondsHUB
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: Science+Technology, JHU press release


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Incredibil: tone și tone de diamante stau ascunse în scoarța pământului

 1. Miezul Pamantului produce mai mult sau mai putin incet dar continuu, urmatoarele:
  gaze naturale,
  petrol,
  carbune,
  grafit,
  diamante,
  aur,
  platina,
  argint,
  cupru
  si celelalte,
  INCLUSIV APA!… BUNA DIMINEATA!!!
  Adevarata stiinta asta spune. Cine nu crede sa mai caute.

  Ce am invata noi la scoala?!
  Am invatat, cu alte cuvinte, ca trebuie sa platim taxe.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii