Noutăți

Incredibil dar adevărat! O femeie a rămas gravidă de două ori, în decursul a 10 zile

O australiancă, pe nume Kate Hill, a adus pe lume doi copii a căror concepție n-a avut loc în același timp, deși ei s-au dezvoltat concomitent, în uterul mamei lor, și au fost născuți în aceeași zi, unul după altul. Fecundarea celui de-al doilea ovul s-a petrecut la câteva zile după ce un prim ovul fusese fecundat de către un spermatozoid.

Anterior, femeii i se spusese că este posibil să nu aibă niciodată copii. Pentru ea, faptul că a reușit să rămână gravidă a fost un miracol, de vreme ce în urmă cu un deceniu fusese diagnosticată cu sindromul ovarului polichistic. Această tulburare a împiedicat ovulația. La momentul apariției sarcinii urma un tratament hormonal, indicat de către medicul curant.

Cu zece luni în urmă, cei doi părinți din Brisbane (Queensland) le-au spus „bun venit” celor două minunate fetițe concepute în momente diferite și le-au botezat Olivia și Charlotte. Kate Hill a rămas gravidă, spun medicii, prin intervenția unui fenomen ce apare extrem de rar, numit, în termeni medicali, superfetație.

4

 

Superfetația poate fi definită ca o apariție a celei de-a doua sarcini, la o femeie care deja este gravidă, ceea ce conduce la dezvoltarea unor embrioni de vârste diferite, în interiorul uterului. De regulă, la o femeie gravidă nu se mai produc ovulații. Lucru care, însă, n-a fost valabil și în cazul lui Kate Hill. În întreaga lume au fost înregistrate doar zece cazuri de superfetație. Acum sunt unsprezece. Pe cât au fost medicii de intrigați, pe atât de fericită a fost australianca să afle că va fi mamă. Cele două fetițe s-au dezvoltat simultan în același uter și s-au născut una după alta, însă din punct de vedere medical ele nu pot fi numite gemene. Sunt doar surori!

1

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa: www.telegraph.co.uk

Foto: www.telegraph.co.uk, www.thesun.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii