Noutăți

Incredibil: Cei mai bogați 8 oameni de pe pământ dețin împreună o avere echivalentă cu cea deținută de jumătate din populația TERREI!!! Jumătatea săracă…

 •  
 •  
 •  

Cei mai bogaţi opt miliardari ai lumii deţin o avere cumulată de 426 de miliarde de dolari, echivalentă cu cea a jumătăţii sărace a populaţiei globale, formată din 3,6 miliarde de oameni, potrivit unui raport publicat luni de Oxfam, citat de publicaţia The Guardian.

Oxfam atribuie creşterea inechităţii restricţiilor agresive asupra salariilor, evaziunii fiscale şi presiunilor exercitate de companii asupra producătorilor, adăugând că afacerile sunt mult prea concentrate pe generarea de profituri mari către proprietari şi directorii generali.

Forumul Economic Mondial a avertizat săptămâna trecută într-un raport că amplificarea inegalităţilor şi a polarizării sociale reprezintă cele mai mari riscuri din economia mondială în 2017 şi ar putea rezulta în inversarea procesului de globalizare. Între cei opt miliardari menţionaţi de Oxfam se află Gates, fondatorul Zara, Amacio Ortega şi Warren Buffett, renumitul investitor şi director general al Berkshire Hathaway. Acestora li se adaugă Carlos Slim Helu, magnat al telecomunicaţiilorşi proprietar al conglomeratului Grupo Carso, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Larry Ellison, director genewral al Oracle şi Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului şi fondator şi proprietar al companiei de presă şi informaţii în servicii financiare Bloomberg.

Citeste mai mult: adev.ro/ojvk9z


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Incredibil: Cei mai bogați 8 oameni de pe pământ dețin împreună o avere echivalentă cu cea deținută de jumătate din populația TERREI!!! Jumătatea săracă…

 1. cetățeanul tulburat // 17 ianuarie 2017 at 9:00 // Răspunde

  Nu vă uitați la buffett ca la un Mesia, el e un mare bandit planetar, nu poți să devii miliardar fără pile și relații, taică’său politician e normal că pe lângă el fiind a crescut și cunoscut tot felul de indivizi precum George Soros, David Rockefeller și mulți alții de la care a deprins tainele cum să faci bani mulți fără muncă…O reptila obosită care își bagă unghiile-n gât de ciudă că a ieșit Trump președinte, el făcând donații grase lui Hillary și fundației ei faimoase…niște bandiți cu toții…

 2. Dar jumatatea saraca nu detine nici 1% din averea mondiala.

 3. tot de curand am aflat ca 1% din populatia lumii , detine jumatate din averea lumii !!! – asa ca … zicerea – noi suntem de dreapta – adica promovarea unei lumi in care sa poti sa faci ori ce , doar ca sa te imbogatesti cat mai mult , iar aproapele tau sa nu poata nici macar sa traiasca in cea mai neagra saracie – nu cred ca va fi viitorul omenirii . anul trecut se estima ca pensionarii din Romania , primesc la pensie – pe medie , doar O CINCIME din contributia lor ca salariati si contributia de la angajatori !!! iar ca in 2021 – cu cresterile la pensii – pe medie ,acestia vor ajunge la O TREIME din contributii !!! halal echitate – halal democratie . si contributiile au fost date inainte de iesirea la pensie – ca la c…. !

 4. Asteptam cu nerabdare decretarea Legii Nesara cat mai curand! Asa sa fie!

 5. Praf de aruncat in ochiii prostimii! Adevaratii bogati ai planetei nu-si vor face niciodata public averile. Ei nu vor aparea in Forbes sau alta revista de profil. Sau, in cel mai fericit caz, daca ii putem spune asa, nu vor declara valoarea reala. Vorba evreului:,,Si eu ce ghiseft am de aici?!”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii