Noutăți

Incident grav în București: Semafoare accesate de Hackeri, în intenția de a produce accidente

  •  
  •  
  •  

Sfârșitul de an marchează în București un incident grav și fără precedent. Reprezentanții municipalității au anunțat că sistemul de semaforizare a fost accesat ilegal de persoane necunoscute care ar fi schimbat timpii pentru culorile afișate, ne informează ProTv.

Și astfel ar fi reușit, în unele cazuri, inclusiv să afișeze verde, în același timp, pentru toți participanții la trafic, pietoni sau șoferi. “Suspecții au urmărit pierderea de vieți omeneşti și pagube materiale”, susțin oficialii. Convinși că sunt ținta unor acte de sabotaj, au anunțat poliția. Anchetatorii au un cerc de suspecți.

Reprezentanţii municipalităţii spun că prima accesare ilegală a avut loc pe 28 decembrie, vineri, la un semafor din sectorul 3 al capitalei. Este poziţionat chiar lângă policlinica Titan, aşadar o zonă aglomerată a Bucureştiului. În acest caz, persoane deocamdată necunoscute, ar fi reuşit să pună semafoarele pe galben intermitent.

Dar în alte 3 intersecţii, din sectorul 2 şi 3, acţiunile lor ar fi putut avea consecinţe dramatice. Reprezentanţii primăriei Capitalei spun că toate semafoarele din intersecţie au indicat, în acelaşi timp, culoarea verde, atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: ”Rezultatul care urma să apară este clar: coliziunea în lanţ şi caramboluri care aveau acest tip de diagrama modificată. Este vorba de o acţiune a unei persoane care a urmărit un scop: crearea, la nivelul Bucureştiului, prin introducerea acestor diagrame, de pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale. Eu cred că atunci când faci aşa ceva urmăreşti nenorocirea unor oameni .” (Citește mai mult: ȘtirileProTv)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii