Noutăți

Închisoare între 5 și 15 ani pentru cei care nu respectă Carantina sau mint cu privire la îmbolnăvirea cu Coronavirus

  •  
  •  
  •  

Iresponsabilitatea românilor cu privire la pandemia cu Coronavirus a dus la modificarea Codului Penal. De astăzi, cei care se fac vinovați de îmbolnăvirea cu Coronavirus a altor oameni, ca urmare a faptului că nu respectă izolarea sau carantina sau pentru că mint cu privire la situația lor medicală, riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 și 15 ani.

Modificarea Codului Penal a fost făcută astăzi prin ordonanță de urgență a Guvernulu. Ea nu se aplică însă retroactiv pentru inconștienții care, până acum, au infectat deja, cu bună știință, alți oameni cu Coronavirus. Aceștia se vor supune prevederilor vechi ale legii care presupune închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Potrivit modificării de lege, pedepsele pentru cei care nu respectă regulile și îi infectează și pe alții sunt următoarele:

– Dacă infectează o persoană, persoana găsită vinovată va primi o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani, iar dacă infectează 2 sau mai multe, închisoare până la 10 ani.
– Dacă o persoană a decedat în urma infectării, atunci pedeapsa urmează să fie de închisoare până la 15 ani.

Proiectul de lege validat de Guvern prin OUG introduce și o infracțiune nouă: „E introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da date. Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, se consideră că e o omisiune. Se poate constitui dosar penal”, a spus premierul Ludovic Orban.

Din păcate, realitatea ne-a arătat că înăsprirea legii penale era de așteptat: se pare că mai mult de jumătate din numărul infectărilor cu Coronavirus din România s-au făcut din cauza unor indivizi iresponsabili care au mințit cu privire la țara de unde au sosit, cu privire la situația lor medicală sau care nu au respectat izolarea și carantina.

Să sperăm însă că autoritățile nu se vor folosi de criza Coronaviruslui pentru a ne restrânge libertățile și a pregăti și României drumul către Big Brother-ul dorit de cei care se visează Stăpânii Lumii!!!

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii