Noutăți

Incendiile de pădure din California au început să polueze atmosfera terestră

  •  
  •  
  •  

Incendiile de pădure din acest stat american, alături de seceta fără precedent care devastează întreaga regiune, au devenit un factor de risc ecologic nu doar pentru Statele Unite ale Americii, ci pentru întregul ecosistem planetar. Situaţia este atât de gravă încât autorităţile americane şi cercetătorii acestui fenomen au lansat deja California Global Solution Act, o serie de prevederi legale care au ca scop stoparea acestor fenomene grave pentru mediul înconjurător, precum şi încercarea pe cât posibil de refacere a cadrului natural original.

Un nou studiu de impact comandat de autorităţile californiene a dus la descoperirea unei situaţii extrem de grave, anume că gazele responsabile de efectul de seră nu mai apucă să fie procesate de pădurile şi plantele din această regiune din cauza incendiilor de vegetaţie provocate intenţionat sau accidental de către om. Conform lui Patrick Gonzalez, cercetător din cadrul U.S. National Service, ecosistemul de aici se reface într-adevăr, dar nu suficient de repede căci incendiile repetate, coroborate cu seceta extremă, îngreunează acest proces.

Doar în perioada de timp dintre anii 2001 şi 2010, incendiile de vegetaţie din California au fost responsabile de poluarea anuală a atmosferei cu peste 8 milioane de tone de dioxid de carbon.

Sursa: Live Science.

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii