Noutăți

INCENDIAR: Fostul șef SRI, Costin Georgescu, le dezvăluie românilor planul de rupere a Transilvaniei de România

Mulți români trăiesc un somn de moarte din care cu greu îi poate trezi cineva. În naivitatea lor, își imaginează că nimic nu se poate întâmpla în direcția ruperii Transilvaniei de România, așa că îi privesc pe cei care aduc probe menite să îi facă să conștientizeze acțiunile care se fac în acest sens, ca pe niște alarmiști care caută audiență cu orice preț și care vor să strice bunele relații româno-maghiare din Transilvania.

Ceea ce nu înțeleg ei este faptul că românii și ungurii se înțeleg bine doar în zonele în care românii sunt majoritari. Cum ajungem în zone majoritar maghiare, precum în județele Covasna și Harghita, apare deja discriminarea românilor (Dan Tănasă a semnalat nenumărate astfel de cazuri) și a simbolurilor românești, promovarea simbolurilor Ungariei și acțiuni evidente de secesiune. În aceste zone mulți maghiari nu știu o boabă românește, iar alții vorbesc româna foarte prost… Și asta în semn de protest că trăiesc în România și nu în Ungaria Mare!

Desigur, astăzi, ținând cont de situația geopolitică și de apartenența noastră la UE și NATO, nu se pune problema unei alipiri a Transilvaniei la Ungaria, prin anularea efectelor Tratatului de la Trianon. Nu! Astăzi se duce o luptă deosebit de agresivă pentru a-i convinge pe românii din Transilvania că le-ar fi mai bine dacă ar avea independență, acțiune dublată de minciuni legate de istoria Transilvaniei, potrivit cărora românii nu au drepturi istorice în Transilvania!!!

Și pentru a vedea cât de serioasă este această problemă, haideți să vedem ce spune fostul șef al SRI, Costin Georgescu, conform DCNews:

costin-georgescu<<Invitat la Realitatea TV, fostul șef SRI, Costin Georgescu a confirmat în integralitate și cu argumente MARELE PLAN dezvăluit pentru DCNEWS de Alexandru Cumpănașu. Acesta a explicat că din informațiile deținute de-a lungul timpului s-a urmărit “ruperea Transilvaniei ca republică independentă” , “unirea Basarabiei cu Moldova într o altă republică” și federalizarea restului României. Fostul șef SRI a mai precizat că acest plan este încă actual. Că se încearcă periodic punerea sa în aplicare. Georgescu a mai menționat nevoia de întărire a statului român pentru a evita o astfel de situație mai ales în actualul context regional.>>

Pentru cei care, în naivitatea lor, zâmbesc neîncrezători, să le amintesc că două mari țări din fostul bloc comunist – Iugoslavia și Cehoslovacia – au fost rupte în bucăți cu girul NATO și UE, în urmă cu foarte puțini ani. Prin urmare, trebuie să înțelegem că puterile din Europa, mai ales Germania, nu au nevoie de state mari în Imperiul UE pe care îl conduc, și în niciun caz țări care să se dezvolte accelerat, așa cum ar putea România să o facă, la câte resurse are. Ei își doresc piață de desfacere și țărișoare ascultătoare…

Iar pentru a duce la bun sfârșit acest plan despre care vorebește fostul șef al SRI, se lucrează din răsputeri, pe următoarele direcții:

 1. În primul rând se investește din greu în această parte a țării pentru a crea un decalaj economic cât mai mare între Transilvania și restul României și pentru a amplifica astfel nemulțumirea românilor de aici, care vor considera tot mai nedrept să sponsorizeze ei celelalte zone mai sărace ale țării. Astăzi, în Transilvania, sunt deja mai multe posturi de radio și televiziune, conduse de cetățeni români, care militează într-un mod manipulator pentru o “autoguvernare” a Transilvaniei.

2. Tensiunile interetnice din zonele majoritar maghiare sunt încurajate, pentru ca maghiarii să se poată pretinde în exterior discriminați de români și astfel să atragă simpatia comunității internațioanle. Au mai făcut-o și în 1990 cu cazul Cofariu când lucrurile au fost răstălmăcite de toată presa internațională, prezentându-i pe ungurii agresori drept victime.

3. Încercarea de federalizare a țării prin obținerea unei autonomii economice și administrative a Transilvaniei.

4. Transformarea Transilvaniei într-un protectorat al UE, așa cum a și cerut Laslo Tokes în urmă cu câțiva ani…

5. Peste toate, Ungaria îi promovează la greu pe istoricii români ale căror declarații publice mincinoase le sunt de folos. Vezi cazul Lucian Boia, care spune că românii nu au drepturi istorice în Transilvania, sau cazul Marius Diaconescu, care spune că românii transilvăneni nu au fost discriminați de unguri în Evul Mediu. Ambii sunt profesori la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București și sunt traduși de unguri cu mare plăcere, pentru a le folosi spusele în propaganda revizionistă.

Dar despre planul de rupere a Transilvaniei de România vom da și noi multe informații incendiare în partea a doua și a treia din filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ. Până atunci, vă invit să vedeți prima parte a acestuia, deosebit de bogată în informații inedite despre istoria acestui pământ românesc.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on INCENDIAR: Fostul șef SRI, Costin Georgescu, le dezvăluie românilor planul de rupere a Transilvaniei de România

 1. Asa este, deschideti google maps si utativa cate portiuni de autostrazi exista in Moldova. Sunt sigur, ca nici Constanta-Bucuresti-Pitesti nu ar fi existat, daca nu era capitala aici.Eu le-as face o propunere politicienilor, sa mute capitala mai in centrul tari, sa aiba o vedere de ansamblu asupra tarii.Poate le prieste la creier, aerul puternic de Tusnad,Borsec si ce mai sunt pe acolo.Asa poate se confrunta si ei zilnic cu discriminarea romanilor de catre maghiari si poate pun mana si dau niste legi corecte.

 2. “două mari țări din fostul bloc comunist – Iugoslavia și Cehoslovacia – au fost rupte în bucăți cu girul NATO și UE”. Atat Iugoslavia, cat si Cehoslovacia erau republici federative, infiintate la sfarsitul WWI (1918), in care traiau mai multe popoare sarbi, croati, sloveni, muntenegreni, respectiv cehi si slovaci, iar fiecare popor ocupa o anumita portiune din federatie, cum nu este cazul in Romania.
  Dar uite ca dupa 100 de ani Transilvania e legata cu autostrada de Budapesta si nu de Bucuresti. Asta e doar vina administratiei de la Bucuresti.

 3. in aceasta situatie am putea fi mai politicosi si prietenosi cu vecinii nostri din est, mai ales ca duma de stat a recunoscut citez: “arienii din carpati au fondat rusia” si chiar a decis schimbarea manualelor de istorie. atita doar ca in loc sa mergem la ei, nu sa ne milogim, cum ar putea presupune multi cititori, ci pur si simplu ca niste vecini care au inteles ca nu e obligatoriu sa fii speriat la nesfirsit si ca o relatie bazata pe respect si bun simt e mult mai eficienta decit una inexistenta, noi, prin neispravitii pe care odata la 4 ani ii trimitem in parlament, tipam mereu ca rusia e agresiva, ca e periculoasa, ca are tendinte expansioniste, etc., ignorind cu desavirsire niste realitati istorice bine documentate, dar si pe cele actuale. si mai uitam ca ungaria nu e tinuta in friu nici de ue si nici de nato. si uitam si ca sintem romani, si ca ar trebui sa ne aparam pamintul si sa-i punem la punct pe cei care se obraznicesc si isi permit sa faca in tara noastra ceea ce pina nu demult nimeni nu ar fi permis vreunui venetic sa faca. din pacate e an electoral si pe cei care vor in parlament ii doare in spate de binele oamenilor acestui popor. ei isi doresc numai bani si putere, si de trait traiesc doar asa cum au fost invatati: conform proverbului “capul plecat sabia nu-l taie”. doar ca vor veni niste vremuri, si asta mai repede decit ne-am astepta, in care nu se va mai putea trai asa. pentru ca este foarte posibil ca nimeni sa nu-si mai doreasca capul nostru plecat. nici macar “maica rusie”. si-atunci o sa ne ducem dracului. macar o vreme, pina ne dezmeticim si re-invatam sa muncim, sa ne respectam valorile si, de fapt, sa ne respectam unii pe altii, pentru ca pina cind asta nu se va intimpla la nivel national, nimeni nu ne va intinde o mina de ajutor. o zi buna.

 4. Buna ziua!Citit “www.meritocratia.ro”!La revedere!

  • esti printre putini care semnaleaza acest aspect al genezei rusilor din vechi geti. si romanii sunt generati din geti. romanii care au creat occidentul. mai mult americanii sunt originari din occident. pe sigiliul senatului american scrie in pluribus unum si are caciula geta deasupra. vezi invatatura veche romaneasca cu tatal care arata copiilor sai cat de usor se rupe o nuia singura si ca un snop de nuiele nu se rupe. adica e vorba de fratie, unitate… in ucraina, stat formal de altfel vechiul leagan al rusiei, sunt enclave de populatii arhaice vlahe. vorbesc o limba neinteleasa si foarte apropiata de limba romana. ucraina ascunde aceste lucruri, de altfel nimeni nu pomeneste asa ceva deoarece arealul limbii romane ar creste peste arealul carpatiilor. in croatia sunt de asemenea sate unde se vorbeste romana arhaica. galezii, ei insasi recunosc ca sunt urmasii norddunarenilor migrati pe la 1000bc. olandezi se numesc dutch fonetic daci. termen inventat de latini. celtii au in legendele lor stramosi geti. pitu vlahul e omagiat in imnul de stat al macedoniei. chinezi vin sa cerceteze cucuteni deoarece au senzatii de similitudini, punjabi contine 300 de formatiuni fonetice cu acelasi sens din limba vlaha. turci duceau bir copii vlahi asta a invatat toata lumea nu se contesta, 6 milioane de romani lucreaza azi in italia, spania,germania, uk ,usa, un presedinte al braziliei a adoptat modelul economic al lui eminescu, eminescu studiaza la berlin pe vremea cand einstein era ovul apoi scrie poezia la steaua si dupa ani einstein scoate teoria relativitatii, racovita pune Romania pe harta antarcticii, cred sute de medalii de ce culoare vreti iau amaratii elevi la informatica matematica fizica geografie, coanda inventeaza avionul cu reactie pe vremea cand toti sunt pionierii aviatiei clasice, paulescu nu revendica insulina,…, si putem continua cu multe virgule. cea ce e evident aici e un punct de geneza. aici apar si pleaca constant catre alte zari: oameni, idei, spirit. de la inceputul existentei noastre. nu avem ce sa revendicam. noi am fost, suntem si vom fi un pol de creatie. vorbiti cu colgeag va poate spune mai multe. statistic depasim cu mult alte natii. potentialul in Romania e mult ridicat si fenomenul de exod e o consecinta naturala. pun pariu ca generatiile care vor veni nu vor face exceptie. si atunci ma intreb de unde atitea resurse?

 5. Aia nu sunt istorici, ci IUDE ale neamului romanesc. Locul lor, ca de altfel al tuturor cozilor de topor din Romania, e doar in streang sau in fata plutonului de executie!

 6. Nicolae Fluturel // 22 ianuarie 2017 at 8:48 // Răspunde

  Stimate D-le Costin Georgescu,in legäturä cu planurile revizioniste ale ungariei,cred cä am o soluti ce va functiona in apärarea Romaniei.
  Te rog trimite-mi scurt un E-mai si stäm de vorbä.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii