Noutăți

Încântătorul oraş medieval Freudenberg. Așezare formată în întregime din case pe cadre de lemn

Unul dintre cele mai interesante așezări din lume este oraşul medieval Freudenberg, situat în districtul Siegen-Wittgenstein, landul Renania de Nord – Westfalia, Germania. Partea veche a oraşului, numită “Alter Flecken”, este formată în întregime din case pe cadre de lemn, aproximativ 50, aranjate în rânduri. Acestea au dimensiuni, culori și acoperișuri aproape identice.

Cele mai multe dintre aceste case sunt din secolul al XVII-lea, fiind reconstruite după ce un foc a mistuit orașul din temelii. Așezarea este inclusă în atlasul cultural al Westfaliei, fiind un monument de arhitectură extrem de important nu doar pentru Germania, ci și pentru restul lumii.

Datorită acestui patrimoniu istoric şi a peisajului extrem de pitoresc și sălbatic, Freudenberg este un loc extrem de vizitat. Vara, aici se ţin spectacole renumite, pe o scenă în aer liber. Există, de asemenea, un muzeu de artă şi numeroase hanuri şi locuri de cazare.

Orașul numără astăzi 18.000 de locuitori. Freudenberg este traversat de la nord la sud – est de autostrada A 45. Până în anii 1980, a existat, de asemenea, o cale ferată care făcea conexiunea cu orașele Biggetalbahn și Betzdorf. Astăzi, calea ferată a fost dezafectată, locul fiind transformat într-un drum eco pentru pasionații de biciclete.

case1 case2 case3 case4 case5 cat68 casr6

sursa: Tourismus NRW / www.quermania.de

 

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii