Noutăți

Încălzirea globală – un mit? Hackerii au descoperit date ştiinţifice trucate care ascund „răcirea globală”

Încălzirea globală şi consecinţele ei dezastruoase pentru omenire sunt unele dintre cele mai apăsătoare probleme cu care omenirea se confruntă astăzi. Explicaţiile specialiştilor pun pe tapet, întotdeauna, drept cauze ale acestei probleme, concentraţiile mari de gaze de seră rezultate din activitatea umană.

Oamenii cred ceea ce li se spune atât timp cât afirmaţiile se bazează pe date ştiinţifice corecte şi, mai ales, complete. Un grup de climato-sceptici încearcă să dovedească însă faptul că încălzirea globală este o doar conspiraţie, folosindu-se de documente piratate.

Ei pretind că au gasit dovada unui complot vizând trucarea datelor ştiinţifice pentru a se acredita ideea creşterii temperaturii, în circa 160 MB de e-mailuri şi documente furate de hackeri din serverele unităţii de cercetare climatică (CRU) a Universităţii East Anglia (Marea Britanie).

Principalii actanţi în trucarea acestor date ar fi profesorul Phil Jones, director al departamentului de cercetare climatică din cadrul Universităţii East Anglia şi profesorul Michael E. Mann de la Universitatea de Stat din Pennsylvania,  un important om de ştiinţă în domeniul cercetărilor climatice, informează The Washington Times.

Mesajele electronice, vechi şi de 10 ani, conţin discuţii despre modul în care pot fi combătute argumentele scepticilor pe problema încălzirii globale. Mai mult, în documente apar conversaţii ale cercetătorilor privind posibile metode de manipulare, prin care să convingă opinia publică de faptul că aceste schimbări climatice sunt mai grave decat arată în realitate.

Într-un schimb de e-mailuri, unul dintre oamenii de ştiinţă menţioneaza folosirea unui „truc” statistic la realizarea unui tabel ce demonstra accelerarea procesului de încălzire a planetei. Profesorul Mann a recunoscut că a participat la această conversaţie şi a explicat evaziv, pentru New York Times, că „oamenii de ştiinţă utilizează adesea cuvântul truc, dar că acesta se referă la o modalitate bună de a rezolva o problemă şi că nu este ceva secret”. Scepticii însă l-au combătut spunând că este, de fapt, o modalitate prin care se falsifică datele despre încălzirea globală tocmai pentru a se ascunde fenomenul invers – „răcirea globală”.

Mai mult decât atât, într-unul dintre e-mailurile care au ieşit la iveală sunt dezbătute dovezi legate de faptul că temperatura medie a Pământului nu a mai crescut din 1960 încoace şi modalităţile prin care pot fi ascunse aceste date.

Într-un alt mesaj, un cercetător îi numeşte pe sceptici „idioţi” şi foarte multe conversaţii conţin solicitări reciproce de ştergere a unor mesaje compromiţătoare.

Sursa: infoalert.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on Încălzirea globală – un mit? Hackerii au descoperit date ştiinţifice trucate care ascund „răcirea globală”

 1. Aiureala. Sunt X surse de informatii meteorologice, geologice, marine, etc, independente una de alta, private, pe tot cuprinsul globului. Care arata ceea ce poate observa oricine din balcon, in gradina, la mare sau la munte: ne incalzim. Temperatura oceanelor a crescut, gheata la poli se topeste, se deschid noi cai navigationale pe la polul nord, se poate cauta petrol, curentii oceanici nu-si mai fac treaba ca inainte, mor populatii marine, ElNino si alte fenomene o iau razna, recorduri batute regulat, etc. Asta se vrea acum in genul aleia cu “pamantul e de fapt plat, e conspiratie”?

 2. Informaţie caldă cenzurată prin… nepopularizare : luna mai 2016, România, a fost una dintre cele mai friguroase şi ploioase din ultimii 40 de ani ! În oraşul în care locuiesc, pe o perioadă LUNGĂ de 40 de zile, începând cu ultima decadă a lunii aprilie şi pe întreg parcursul lunii mai 2016, au fost doar 4 zile în care NU a plouat iar tempereturile medii au fost cu aprox. 7-8 grade mai scăzute decât în 2005, 2008 sau 2012…cercetaţi…

 3. În istoria meteorologica a planetei au predominat erele glaciare. Ultima mini era glaciară a ținut 500 de ani și a ținut până în 1800 e.n. S-a terminat cu încălzirea. Acum începe iar răcirea.

 4. Prin anii ’70, baietii o pusesera de “racirea globala” dupa care s-au prins ca nu le iese nimic si au sucit-o repede pe incalzire, dupa care au scos de pe piata carbunii (anii 80) si au inceput sa se puna pe vandut la greu gaze si la bagat taxe pe emisiile de carbon.

  Dar… daca noi ascultam, ca vitele, la televizor…

  PS
  desigur ca incepuse sa mearga si HAARP-ul destul de bine.

 5. ca profana nu pot sa nu observ ca in ultimii ani vremea a devenit ceva mai rece ca primaverile sint mai reci decit inainte ca vara perioadele de canicula sint mai rare si ca persoana meteo dependenta sufar cind urmeaza vreme urita .ma tem ca ne paste o noua glaciatiune caci cercetatorii au constatat ca atunci cind in nord se topesc ghetarii sudul planetei se raceste

  • Exact…haarp-ul isi face biine treaba de zeci si poate sute de ani….tehnologie condusa si creata de extraterestri…..veti vedea la un oment dat si detalii despre si cat si cum am fost mintiti zeci si poate sute de ani…

 6. Ca se raceste clima e ceva ce poate constata oricine gandeste logic. A fost o perioada de racire (miniglaciatiunea din secolul XVI-XVII, cand ploile, temperaturile scazute si defrisarile din secolele trecute au condus la cateva chestiuni pe care le regasim in cartile de Istorie, dar care nu-s corelate aproape niciodata: 1. revolutia agricola (urmata in sec. XVIII de cea industriala) legate intrinsec de revolutia preturilor (la randul ei cauzata de pomparea pe piata europeana a argintului spaniol din Mexic / Lumea Noua; 2. goana dupa blanuri (care nu erau doar un moft pentru clasa nobiliara, ci o necesitate stringenta; asta a inceput in sec. XVI si a dus la a. cresterea rolului si importantei Rusiei pe plan european, vezi explorarile lui Burton in Rusia – cu deschiderea pietelor europene pentru lanurile rusesti – si presiunile Imperiului Otoman asupra tarilor romane, care erau obligate sa includa in haraci si blanuri pentru familia sultanului, achizitionate din Polonia sau vanate prin tara), si b. reducerea / extinctia unor specii de animale mari din Europa, ce s-a continuat pana-n America prin faimosii trapperi pana in zorii sec. XX.
  Dupa miniglaciatiunea din evul mediu s-a trecut la o incalzire logica, deoarece clima evolueaza si ea sinusoidal. Incalzirea a reinceput prin sec. XVII si dureaza de ceva vreme, asa ca era normal sa se re-treaca la o racire, chiar daca efectul de incalzire al gazelor de sera e real. Dar cum noi stim cum se fac manipularile statistice, unii castiga finantari grele din sustinerea in continuare a incalzirii globale. Mai precis unii – cativa – sunt stipendiat gras, zilnic, din impozitele, certificatele verzi si mai stiu eu ce plateste omenirea ca sa-i tina-n spinare.
  Cum se pot falsifica datele statistice? Iei pe o perioada de jumatate de secol, de exemplu, temperaturile anuale din anumite zone; observi ca ele variaza normal, cand mai mari anul asta, cand mai mici anul viitor, etc. Iei in calcul doar varfurile de temperaturi si extrapolezi la intreaga perioada. Si gata incalzirea globala! Gata alarma pe toate sticlele, pana la ONU, gata cererile de fonduri, gata legile nationale si internationale care sa puna omenirea la inca o plata!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii