Noutăți

Încălzirea globală schimbă modul în care Pământul se rotește în jurul axei sale…

  •  
  •  
  •  

Potrivit celui mai nou studiu realizat de NASA, încălzirea globală schimbă modul în care Pământul se rotește în jurul axei sale polare. Vinovată de acest fenomen este în special topirea gheții din Groenlanda, lucru care schimbă distribuția greutății Pământului.

Recenta schimbare a direcției față de secolul trecut, este dramatică. În jurul anului 2000, axa de rotație a Pământului a avut un viraj brusc spre est și acum este în derivă deplasându-se cu aproape 7 inci (17 cm), pe an, a declarat Surendra Adhikari, cercetător la Jet Propulsion Lab al NASA.

nasa22

Din 2003, Groenlanda a pierdut, în medie, mai mult de 272 de trilioane de kilograme de gheață pe an, susține Eirk Ivins, un alt om de știință de la agenția americană. Potrivit acestuia și vestul Antarcticii pierde anual 124 de trilioane, asta în timp ce estul Antarcticii câștigă circa 74 de trilioane. Toate aceste lucruri duc la schimbarea directiei de rotatie și mai mult spre est.

Jianli Chen, profesor la Universitatea din Texas și unul dintre primi cercetători care au semnalat fenomenul încă din 2013, susține că schimbarea direcției nu ar trebui să ne îngrijoreze: “Nu avem de ce să ne facem griji. Este doar un alt efect interesant al schimbărilor climatice”.

sursa: dailymail.co.uk

sursa: theguardian.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Încălzirea globală schimbă modul în care Pământul se rotește în jurul axei sale…

  1. Haahhaaaa, mai mare idiotenie e greu sa emiti. Hahahahaaaaaaaa.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii