Noutăți

“Stonehenge-ul din Spania” a iesit la iveala pentru prima oara in 50 de ani, pe fondul secetei severe

“Stonehenge-ul din Spania”, asa cum este botezata o structura asemanatoare celei din Marea Britanie, dar mai veche, a iesit la iveala pentru prima oara in 50 de ani, pe fondul secetei severe.

Monumentul din vestul Spaniei poate fi vizitat acum, dar nu pentru multa vreme, pentru ca foarte curand va ajunge din nou sub ape, arata Live Science.

Dupa o vara cu o seceta severa, nu doar in Spania, ci in toata Europa, apele rezervorului Valdecanas au un nivel foarte scazut, ce a permis ca monumentul vechi de 7.000 de ani sa iasa la lumina.

Monumentul consta in 150 de pietre, unele inalte de 1,8 metri, asezate in jurul unui oval (deschis). Arheologii cred ca acesta a fost construit in mileniul 4 sau 5, i.Hr., ceea ce il face sa fie poate cu mii de ani mai vechi decat cel din Anglia. Se crede ca odata era acoperit de o piatra masiva, fiind folosit ca loc pentru ritualuri.

Pietrele de la “intrarea” in monument sunt gravate cu o figura umana, pe o parte, si un simbol al unui sarpe sau al raului Tagus, de cealalta parte.

Stonehenge-ul din Spania a fost descoperit aproape de granita cu Portugalia in anii ’20, dar abia in 1960 s-a publicat o cercetare pornind de la acesta. Deja destinul sau fusese pecetluit la acea vreme – urma sa fie acoperit de ape. Valea urma sa fie inundata, din decizia dictatorului Francisco Franco.

Citește mai mult: Business 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on “Stonehenge-ul din Spania” a iesit la iveala pentru prima oara in 50 de ani, pe fondul secetei severe

  1. Se pare că “dictatorul” Franco a anticipat pericolul perciunaților comuniști…căci o parte din jâdanii trimis de Stalin in Spania au ajuns în România după 1945 sa ne bage comunismul pe gât…deci cine era dictator de fapt?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii