Noutăți

Imperiul incaș a construit peste 40.000 de km de drum în zone greu accesibile, în doar 100 de ani!!! Cum au reușit?

Imperiul Inca a fost cel mai mare imperiu din Epoca Precolumbiană, maximul său de dezvoltare fiind atins în secolele 15 și 16 e.n.. La acestă înflorire a imperiului a contribuit decisiv și sistemul de drumuri extrem de complex dezvoltat de incași, cunoscut sub numele NaN qhapaq.

Drumurile s-au întins pe o distanță de peste 40.000 de km, iar urmele lor se mai pot vedea și astăzi pe actualele teritorii ale Ecuadorului, Boliviei, în Chile sau Argentina. Au existat două “autostrăzi” principale care au traversat imperiul de la nord la sud. Una dintre acestea a urmat linia de coastă, în timp ce cealaltă a străbătut zonele muntoase ale Anzilor.

De-a lungul drumurilor importante au fost amplasate niște repere, similare bornelor moderne, fiecare reper marcând parcurgerea a 7 km.

Inca-Road-System

Ar trebui menționat faptul că incașii nu au construit întregul lor sistem rutier de la zero. Unele dintre aceste drumuri au fost construite de alte culturi care au trăit odată în zonele cucerite de incași, cum ar fi Wari, The Tiwanaku și Chimu. Cu toate acestea, inginerii Imperiului Inca au reușit să refacă aceste drumuri vechi să fie extrem de rezistente, inclusiv în zilele noastre.

Drumurile incașilor au fost construite peste râuri, zone deșertice și trecători montane. Drumul de acces prin deșertul Atacama din Chile și drumul de-a lungul lacului Titicaca sunt două exemple excelente ale realizărilor incașe.

Ar mai trebui să menționăm doar faptul că întregul sistem de 40.000 de mii de km de drum a fost realizat în doar 100 de ani. Cum au reușit acest lucru? Nimeni nu are un răspuns clar.

Road-leading-up-to-Machu-Picchu-in-Peru Inca-bridge-over-the-Yanamayo-river

sursa: ancient-origins.net/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Imperiul incaș a construit peste 40.000 de km de drum în zone greu accesibile, în doar 100 de ani!!! Cum au reușit?

  1. ION COSTICA // 1 martie 2017 at 11:26 // Răspunde

    Secretul este la constructorii de ,,autostrazi”din Romania !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii