Noutăți

INACCEPTABIL. În Harghita, notă de plată și bon fiscal în LIMBA MAGHIARĂ

DanTanasaBlog: România pierde încet și sigur controlul județelor Covasna și Harghita în favoarea Ungariei. Agenții economici din județul Harghita țin contabilitatea firmelor în limba maghiară iar clienților români care nu cunosc limba maghiară li se oferă note de plată și bonuri fiscale în limba maghiară.

Două cupluri de români care au servit masa la un restaurant din localitatea Băile Homorod din județul Harghita au avut surpriza neplăcută să primească la finalul consumației bonul fiscal și nota de plată în limba maghiară, nu în limba oficială de stat. Deși știau foarte bine că sunt români și că nu vorbesc limba maghiară, angajații localului le-au dat bonul fiscal și nota de plată în limba maghiară, o limbă pe care nu o vorbesc și nu o înțeleg.

„In mod normal poza pe care am trimis-o, arata un bon fiscal si un bon de comanda in limba maghiara. Totusi eram in ROMANIA. Nu in Ungaria. La Baile Homorod la restaurantul Lobogo. Am fost 4 persoane (2 cupluri) si am dorit sa servim masa. Totul ok pana aici. Doar ca ospatarita nu vorbea limba romana. Desi am limitat conversatia la strictul necesar, servirea a fost indoielnica. A gresit de cateva ori, anumite lucruri, dar am considerat ca este ok, fiind uman sa gresesti. Nu am sarit in sus. Totusi pe langa faptul ca a fost mai dificil sa dam comanda, ne-a pus capac …nota de plata in ungureste. Inclusiv bonul fiscal. Am cerut explicatii ospataritei. Ni sa spus ca isi cere scuze, ne poate traduce. Am refuzat categoric. Apoi ca o sa ne aduca un alt bon. Desi stia ca suntem romani. Am vorbit numai in romaneste. Este inacceptabil. Nu am facut scandal si am refuzat”, mi-a relatat clientul.

Sursa: DanTanasaBlog


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on INACCEPTABIL. În Harghita, notă de plată și bon fiscal în LIMBA MAGHIARĂ

  1. Dar au mulțumit în românește și le-au dorit o zi bună în continuare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii