Noutăți

În urma unui transplant de măduvă, un bărbat are două ADN-uri

La câteva luni după ce a fost supus unui transplant de măduvă, un bărbat din SUA a aflat cu stupoare că are două seturi de ADN: cel cu care s-a născut și cel al donatorului.

Timp de ani de zile, Chris Long, polițist în comitatul Washoe din Nevada, a suferit de leucemie mieloidă acută și de sindrom mielodisplastic. Pentru a se vindeca de aceste boli, bărbatul avea nevoie de un transplant de măduvă.

În 2015, a avut norocul de a găsi un donator, un german pe care nu îl întâlnise niciodată și cu care schimbase doar câteva mesaje înainte de operație.

Nu avea de unde să știe că, peste câteva luni, avea să se „transforme” în donatorul său.

De îndată ce au aflat că bărbatul avea să fie supus unui transplant de măduvă, colegii criminaliști ai lui Chris au decis să-i preleveze mostre de ADN, pentru a vedea dacă acesta va suferi modificări după intervenție.

Renee Romero, șeful laboratorului de criminalistică, se aștepta ca ADN-ul lui Chris să sufere schimbări semnificative după transplant, ținând cont de faptul că scopul operației era înlocuirea sângelui bolnav cu sânge sănătos.

Dorind să afle cât de profunde vor fi schimbările, Romero i-a cerut lui Chris să-i permită să-i recolteze o mostre de ADN din diverse părți ale corpului, pentru a documenta schimbările care aveau să apară în timp.

Prima confirmare a schimbării ADN-ului a venit la doar trei luni după transplant, când Chris a aflat cu surprindere că ADN-ul sângelui său se modificase în totalitate.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii