Noutăți

În timp ce țara se umple cu MOSCHEI, francezii elimină crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Bretania

  •  
  •  
  •  

Flux24.ro: Nu ne aflăm la Raqqa, periculoasa capitală a Statului Islamic din Siria, ci în Bretania, în centrul Europei de vest, constată pe un ton retoric ziarul italian Il Giornale. Dar aici Consiliul de Stat din Franța a decis că o cruce ridicată într-o piață publică încalcă principiul statului secular și, prin urmare, trebuie să fie dărâmată. Prin urmare, cea mai înaltă instanță administrativă franceză a decretat eliminarea crucii de pe un monument ridicat în 2006 în onoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea la Ploermel, în Bretania.

În piaţa care poartă numele papei polonez tronează o statuie donata de artistul rus Zurab Tsereteli Ruso, o sculptură care-l reprezintă pe Sfântul Pontif în picioare, cu mâinile împreunate, absorbit în rugăciune.

Statuia este acoperită de un arc mare din piatră, deasupra căruia se află o cruce. Se pare însă că simbolul creştinismului, ușor de recunoscut, a deranjat sensibilitățile unor extremişti ai secularismului.

Astfel, judecătorii Curţii Supreme din Franţa au decis să facă apel la legea privind separarea bisericii de stat din 1905, care interzice ridicarea de monumente religioase în locuri publice, cu excepția muzeelor, a cimitirelor și a lăcaşelor de cult. În 2015, Tribunalul din Rennesaveva a dispus îndepărtarea întregii statui. În urma recursului, noua hotărâre a instanţei prevede ca statuia să rămână, dar crucea nu.

Sursa: Flux24.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on În timp ce țara se umple cu MOSCHEI, francezii elimină crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Bretania

  1. Unii dintre Sfinti , au avut darul proorocirii , iar acestia ne-au avertizat de “vremurile din urma”. Multi dintre noi am considerat acestea ca fiind aberante , dar iata ca … pas cu pas … ele se implinesc , iar aceasta nu este o gluma . Pe 2 noiembrie , georgienii praznuiesc pe Sf. Gavriil Georgianul . Acesta pe 1 mai 1965 , a incendiat tablourile lui stalin si lenin si a propovaduit pe Iisus Hristos . S-a ales cu 17 fracturi si a fost internat la nebuni . A avut o viata deosebita . A proorocit despre vremurile din urma . Afacut si face minuni . Sa avem si noi curajul LUI si sa respingem tot ce ne distruge ca neam , credinta , cultura si drepturi . ( vezi pe net : Sf. Gavriil Georgianul – Mama Gabrieli )

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii