Noutăți

În timp ce SUA renunță la globalism, politicienii români rămân sclavii acestuia. Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?

 •  
 •  
 •  

Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?

rebega

Laurențiu Rebega

Laurențiu Rebega: “Stephen Bannon, consilier al președintelui Donald Trump, a anunțat în aceste zile, la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC) de la Washington, unde am participat și eu, lansarea ”naționalismului economic” în SUA. Așadar, pentru Statele Unite, naționalismul economic este bun și devine o politică de stat. În România, economia este complet controlată de corporațiile multinaționale. Iar clasa politică de la București se laudă în fața Uniunii Europene că în Parlamentul național nu au pătruns naționaliștii!

Ce să înțelegem de aici? Că politicienii noștri, care se feresc de naționalism, știu mai bine decât SUA care este calea corectă a democrației? Aceiași politicieni ne-au indicat ani de zile modelul american ca singura cale de urmat pentru democrația românească. Acum, pentru că SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, grija fiecăruia pentru binele propriei națiuni în colaborare cu celelalte națiuni, clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor.

Într-adevăr, în SUA bate un vânt de schimbare și noul președinte Donald Trump are de gând să își îndeplinească promisiunile electorale, așa cum este și normal. Poate acest lucru îi deranjează pe politicienii anti-Trump din toată lumea: modelul unui președinte care înțelege să facă ceea ce a promis, în pofida corectitudinii politice a politicienilor mainstream și a presiunilor de tot felul.

Bannon-Priebus-Schlapp-CPAC-17-AFP-640x480

Clasa politică de la București încă nu înțelege că lumea este în schimbare, iar națiunile ca vectori principali ai economiei mondiale revin în actualitate. Politica de la București a rămas ancorată în scheme și în formule de guvernare prefabricate la Bruxelles sau aiurea.

Nu spun că ar trebui să ne repezim cu capul înainte spre un autarhism feroce, ca pe vremea lui Ceaușescu. Nu vreau să spun nici că trebuie să copiem America în toate. Dar ideea centrală a doctrinei Trump este aceea că oamenii au nevoie să creadă că merită mai mult să muncească și să creeze pentru țara lor, decât pentru o economie globală abstractă. În România, marea majoritate a tinerilor dorește să emigreze pentru că, pur și simplu, politicienii nu oferă cetățenilor nici o motivație în acest sens.

Noul val patriotic a cucerit întâi SUA și va câștiga și Europa. În SUA, chiar la Washington, această schimbare este vizibilă. România are și ea nevoie de o nouă paradigmă în care națiunea să fie pe primul loc, iar acest lucru se va întâmpla indiferent cât de tare s-ar agăța clasa politică de la București de vechile forme și de birocrații prăfuiți de la Bruxelles!

Comunicat de presă al europarlamentarului Laurențiu Rebega.”

Sursa: LaurențiuRebega.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on În timp ce SUA renunță la globalism, politicienii români rămân sclavii acestuia. Oare ceea ce e bun pentru SUA nu este bun și pentru România?

 1. Felicitari pentru mintea lucida! La ce discurs minunat are, nu imi vine sa cred ca acest domn este europarlamentar.

 2. Politicienii români demonstrează dezinteres total pentru România,Finca au prins gustul furtului. Onoarea și dragostea de tara și poporul care îi plătește,nu prezintă interes pentru dânșii.

 3. Apropo de acest subiect, imi vine in minte o discutie la tv intre 2 intelectuali de marca, avand ca subiect, inchisorile de reeducare din anii’50:
  unul dintre ei: am indurat atunci, ca si dreptul Iov; romanii, popor bland si bun…
  celalalt: daaa,… popor bland si bun… de slugi tradatoare!

 4. Da, trecând totuși peste “Am cravata mea; sunt pionier!”, ce dacă 7,ceva de miliarde vor să fie cu toții geți? Atâta doar, că să ne lase pe noi, dacii, să venim cu năuhau…hau-hau de bau-bau!…

 5. cetățeanul tulburat // 2 martie 2017 at 7:22 // Răspunde

  Uniunea europeana se va numi în curând destrămarea europeana, naționalismul va câștiga teren peste tot iar fiecare își va vedea de pătrățica lui, iar la noi ca la nimeni poporul iese în stradă să cerșească schimbarea orânduirii ca apoi să ia poziția ghiocelului …trebuie intrat peste pungașii de politicieni fără gălăgie, fără milă, fără scrupule scoși afară cu toții în șuturi și puși pe poziții în locul lor, oameni capabili patrioți, care să muncească pentru binele și interesul poporului, nu pentru ei și interesele lor… democrația care ne-o povestesc de 27 de ani e minciuna globaliștilor, iar instituțiile create în toți acești ani sunt de intimidare a populimii…fraieri mai suntem, noi 20 de milioane iar ei câteva mii puși pe funcții și stăm la mâna lor să ne dea și să ne facă…Viața noastră este acum și nu mai suportă minciuna asta de orânduire…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii