AIM radionica curs online

Noutăți

În templul piramidal (mayaș) al lui Kukulkan a fost descoperit un pasaj misterios, cu ajutorul unei tehnologii moderne. În prezent, pasajul este blocat!

Chichen Itza este un important oraș al mayașilor, construit cu veacuri în urmă, în Peninsula Yucatan, Mexic. Acolo, la Templul lui Kukulkan, ce reprezintă o piramidă în trepte (înaltă de 30 de metri și înălțată în sec. XII e.n.), arheologii au descoperit, recent, un enigmatic pasaj. Acesta conduce spre o peșteră care, în vechime, s-ar putea să fi avut un important rol simbolic în practicile mistice ale mayașilor.

Detectie

tunel

Descoperirea a fost făcută de către arheologul Guillermo de Anda și echipa sa de cercetători, în cadrul unui proiect în care s-au folosit tehnici avansate de detecție (lidar), pentru a explora vechile construcții. În subteran cercetătorii speră, acum, să găsească artefacte legate de practicile mistice mayașe și informații noi despre modul de viață al mayașilor.

structura

coborare

Tehnica  Lidar (Light Detection and Ranging) a fost folosită, în zona templului Kukulkan, spre a fi creată o hartă virtuală a structurii. Acum, că au aflat de existența sa, cercetătorii speră să exploreze pasajul nou descoperit în mod nemijlocit, nu doar prin metode imagistice. Într-un interviu acordat celor de la El Universal, dr. de Anda a sugerat că înșiși mayașii ar fi blocat pasajul străvechi. Acest lucru adaugă o nouă doză de mister și îi determină pe cercetători să se întrebe ce se mai află, de fapt, dedesubt.

kukulcan

Templul piramidal Kukulkan a fost construit pentru a-l onora pe șarpele Kukulkan, o zeitate străveche, din epoca precolumbiană. Cercetătorii au mai descoperit o cavitate (inundată) sub Kukulkan în urmă cu doi ani. Există, acum, temerea că peșterile, inundate, se pare, de către un râu subteran, ar putea periclita stabilitatea terenului pe care se află templul. Unii arheologi sugerează că templul lui Kukulkan (El Castillo) a fost construit în mod deliberat peste peșterile inundate, datorită unor concepții religioase.

Kukulcan la Echinoctiu

sarpele Kukulcan

Piramida

Ornamente

Piramida in trepte

Surse: inhabitat.com, www.newsweek.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on În templul piramidal (mayaș) al lui Kukulkan a fost descoperit un pasaj misterios, cu ajutorul unei tehnologii moderne. În prezent, pasajul este blocat!

  1. cetățeanul tulburat // 15 noiembrie 2017 at 15:52 // Răspunde

    Cu ajutorul LIDAR s-a făcut descoperirea planetei în 2012…
    Mosquitia jungla Honduriana ascunde ceea ce arheologii cinstiți numesc “The Lost City of the monkey gods” Mai exact s-au descoperit ruinele unei străvechi civilizații care pune capac la istoria care ni se povestește, practic s-au descoperit artefacte pe care i-au lăsat pe arheologi fără replică printre altele statui ce înfățișează umanoizi cu cap de maimuță. Din păcate au intrat în alertă Smithsonian institute și au pus batista pe țambal și au inventat Zika să țină eventualii curioși la distanță.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii